آغاز توسعه فاز سوم پالایشگاه خانگیران/راه اندازی هفتمین بویلر تا پایان تابستان

آغاز توسعه فاز سوم پالایشگاه خانگیران

راه اندازی هفتمین بویلر تا پایان تابستان

مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد( خانگیران) از راه اندازی بویلر ٩٠ تنی پالایشگاه به عنوان هفتمین بویلر پالایشگاه ظرف دو ماه آینده خبر داد. مسعود حسنی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان این مطلب گفت: با وجود اینکه از سال ۸۷ مجموعه جدیدی به این پالایشگاه اضافه نشده است با انجام اقداماتی نظیر تعمیرات اساسی و بهینه سازی، خوشبختانه تولید پالایشگاه سیر سعودی داشته است.

وی از راه اندازی هفتمین بویلر پالایشگاه تا پایان تابستان خبر داد و بیان کرد: این بویلر ۹۰ تنی ظرف دو ماه آینده در پالایشگاه خانگیران راه اندازی می شود.

حسنی همچنین به برخی شاخص های این شرکت برای نزدیک شدن به استانداردهای جهانی اشاره کرد و افزود: کاهش بخار مصرفی از ۲۸۶ تن در سال ۸۷ به ۲۳۵ تن در سال ۹۱ به ازای هر یک میلیون متر مکعب گاز ترش دریافتی و کاهش برق مصرفی از ۷.۹ مگاوات در سال ۸۷ به ۵.۷ مگاوات در سال ۹۱ به ازای یک میلیون متر مکعب گاز ترش دریافتی از جمله شاخص های پالایشگاه خانگیران برای رسیدن به استانداردهای جهانی است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد گفت: نسبت گاز مصرفی پالایشگاه نسبت به گاز خام دریافتی از ۳.۶ درصد در سال ۸۷ به ۲.۳ درصد در سال ۹۱ کاهش یافته است.وی تاکید کرد: پیش بینی می شود نسبت گاز مصرفی پالایشگاه خانگیران نسبت به گاز خام دریافتی در سال ۹۴ به ۱.۵ درصد برسد.

پالایشگاه خانگیران بزرگ‌ترین تولید‌کننده گوگرد در ایران

حسنی، با اشاره به این‌که این پالایشگاه با تولید روزانه ۲۰۰۰ تن گوگرد بزرگ‌ترین تولید‌کننده این محصول در کشور است، گفت: با توجه به این‌که گاز پالایشی این پالایشگاه از خطرناک ترین نوع محسوب می‌شود تولید گوگرد در این پالایشگاه بالا است.

مدیر عامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی‌نژاد حجم تولید سالانه گوگرد این پالایشگاه را ۶۰۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: ۴۰۰ هزار تن از این محصول صادر و ۲۰۰ هزار تن آن در داخل مصرف می‌شود. وی درآمد حاصل از فروش گوگرد پالایشگاه هاشمی‌نژاد را ۲۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: سهم صادرات از این رقم ۱۶۰ میلیون دلار و سهم فروش داخلی ۴۰ میلیون دلار است.
حسنی با اشاره به این‌که چهار واحد تولید گوگرد در پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد وجود دارد، گفت: ظرفیت تولید این چهار واحد ۲.۶ هزار تن در روز است که در شرایط عادی این چهار واحد روزانه دو هزار تن گوگرد تولید می‌کند.

صادرات گوگرد از پالایشگاه خانگیران

مدیرعامل پالایشگاه شهید هاشمی نژاد( خانگیران)، با اشاره به این‌که حدود ۷۰ درصد گوگرد تولیدی این پالایشگاه از طریق بنادر بندر‌عباس به چین و هندوستان صادر می‌شود، گفت: تنها ۳۰ درصد گوگرد تولیدی در داخل مصرف می‌شود. وی در مورد سختی کار در این پالایشگاه به لحاظ موقعیت مکانی آن نیز گفت: در این پالایشگاه، تابستان در دمای ۴۵ درجه و زمستان در دمای بعضا منفی ٢٣ درجه نیز کار به بهترین نحو انجام شده است.

حسنی در پایان کاهش آلایندگی ها، ارزیابی رضایت مندی جامعه هدف، اصلاح فرآیندها و بازیافت گازهای مشعل را از دیگر فعالیت های این شرکت عنوان کرد.

پالایشگاه گاز خانگیران در ۱۶۵کیلومتری مشهد مقدس واقع شده و گاز استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، مازندران و بخشی از استان سمنان را تامین می کند.

راه اندازی بویلر شماره ۷ تاسیسات شیرین‌سازی آب دریا در لاوان بویلر شماره ۷ تاسیسات شیرین‌سازی آب دریا در منطقه لاوان بعد از انجام تعمیرات پیشگیرانه با موفقیت راه‌اندازی شد.

شناسایی و رفع ضعف عایق

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، آنالیز ترموگرافی بویلر شماره ۷ تاسیسات شیرین‌سازی آب دریا در منطقه لاوان از سوی کارکنان واحد تعمیرات پیشگیرانه شرکت نفت فلات قاره ایران به دقت انجام و محل ضعف عایق بدنه مشخص شد.

بر اساس این گزارش، پس از مشخص شدن این ضعف، دستور کار تعمیرات پیشگیرانه صادر شد که به دنبال آن سلسله فعالیت های مربوط به باز کردن دیواره‌ها و کوره، مرمت کردن سیمانکاری، مونتاژ دیواره‌ها و راه‌اندازی بویلر انجام شد.

بر اساس این گزارش، آنالیز ترموگرافی یکی از تکنیک های مهم در مراقبت وضعیت تجهیزات (CM)بوده که دامنه کاربردهای آن بسیار گسترده است. در این روش، داده‌برداری به کمک دوربین ترموگرافی (ترمو ویژن) صورت می‌پذیرد و طیف کامل توزیع دما به صورت تصویر نمایش داده می‌شود؛ از این طریق تمامی اشکالاتی که منجر به تغییر در الگوی توزیع دمای سطحی می‌شوند، قابل شناسایی خواهند بود.

گفتنی است، عملیات ترموگرافی پس از خودآموزی، مطالعه مدارک و کاتالوگ های دستگاه موجود انجام شده است.

منبع: روابط عمومی شرکت نفت فلات قاره ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *