رفع عيوب پمپ های سيركولاتور-بخش دوم

-پمپ سر و صدادار :

این اشکال ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. اول باید خاطر جمع شد که سیستم هوای اضافی ندارد چون یکی از دلایل بروز سروصداست. بعد باید یاتاقانهای پمپ را بررسی ودر صورت معیوب بودن تعویض کرد. علت دیگر سروصدا ممکن است نصب ناصحیح پمپ یا قطعات داخلی آن باشد.

-وجود املاح معدنی زیاد در آب تغذیه سیستم:

در یک سیستم آبی بسته چون آب داخل سیستم فقط یکبار به آن وارد شده وقاعدتاً تعویض نمی شود(مگر در صورتی که سیستم از جایی نشتی داشته باشد وآب کم کند)، املاح موجود در آب نمی تواند مسئله ساز باشند.

اما در سیستمهای باز که مداوما آب تازه وارد مدار گرمایش می شود، رسوب املاح معدنی آب ممکن است سبب گرفتگی وتخریب قطعات داخلی پمپ سیرکولاتور شود.

اکسیژن موجود در آب تازه نیز به نوبه خود این ضایعات را ایجاد می کند :

  1. اکسیده شدن وخوردگی روتور واجزا داخلی پمپ
  2. تضعیف سیم پیچی موتور پمپ
  3. شل کردن یا قطع اتصالات الکتریکی داخلی موتور

 

مجله صنعت تاسیسات

 

 

-پمپ قادر به غلبه بر افت فشارهای سیستم لوله کشی نیست

همه کارخانجات سازنده پمپ جداول و منحنی هایی را برای انتخاب پمپ سیرکولاتور براساس دو مولفه دبی (شدت جریان) وهد (افت فشار) پمپ تدوین کرده اند که در کاتالوگ تمام پمپ ها ارائه شده اند و با استفاده از آن مدل مناسب تعیین می شود.

بسیاری از پمپهای سیرکولاتور خانگی “ظرفیت بالابری ” بزرگی ندارند وبراساس شرایط “لوله های پر از آب ” وبدون هواگرفتگی (مسدود شدن جریان بر اثر تراکم هوا) تعیین ظرفیت شده اند وتنها در این شرایط عملکرد رضایت بخشی دارند.

بنابراین ممکن است در برخی ساختمان ها بویژه ساختمان های بیش از دو طبقه لازم باشد “فشار سرد” آب در سیستم گرمایش افزایش یابد. راه حل دیگر این است که یک پمپ سیرکولاتور کمکی به پمپ اصلی سری شود.

خروجی پمپ

اما حاصل کار پمپ یعنی gpm (گالن بر دقیقه) یا دبی تحویلی نیز بستگی به هد تولیدی توسط پمپ سیرکولاتور دارد. مقاومت سیستم یک فاکتور کنترل کننده در تعیین شدت جریان پمپ است.

همینطور که شدت جریان در سیستم لوله کشی افزایش می یابد، مقاومت یا افت فشار نیز به میزان مربع نسبت شدت جریانها افزایش می یابد.

مثلا اگر افت فشار یک سیستم2ft در دبی 3gpm باشد وقتی دبی به ‌6gpm افزایش پیدا کند مقدار افت فشار سیستم طبق فشار سیستم طبق این فرمول بالا می رود:

6gpm/3gpm) 2×2ft=8ft= افت فشار جدید

یعنی با دوبرابر شدن دبی، افت فشار نه دو برابر، بلکه چهار برابر افزایش می یابد. به همین نسبت اگر دبی 3 برابر شود افت فشار 9 برابر خواهد شد. نقطه ای که منحنی مقاومت سیستم ومنحنی پمپ تلاقی می کنند نقطه ای است که در آن شدت جریان تحویلی پمپ در آن سیستم حداکثر خواهد بود.

اما یکی از مهمترین عوامل عدم کارایی سیستم شوفاژ در ساختمان ها، بویژه ساختمان هایی مثل همین آپارتمان مادر رافائل نامناسب بودن اتاق موتورخانه است که همین موجب می شود ساکنین یا سرایدار ساختمان رغبت نکنند مرتبا به موتورخانه سر بزنند چون باید به اتاقی تاریک و احیانا بدبو وارد شوند که واقعا وحشتناک است.

این تاثیر روانی منفی موجب می شود که ساکنین یا سرایدار ساختمان از امور ساده نگهداری سیستم نیز که می تواند و باید توسط آنها صورت گیرد.

از قبیل معاینه وبازرسی هر از گاه موتورخانه ، اجتناب کرده وفقط بعد از وارد آمدن ضایعات وعدم کارایی سیستم کار پر هزینه عیب یابی و تعمییرات را به یک متخصص بسپارند.

رفع عيوب پمپ های سيركولاتور-بخش اول

 

! کپی ممنوع * استفاده از مطالب این سایت فقط با ذکر نام منبع بلامانع می باشد * کپی ممنوع !

 

انواع دیگ های(بویلرهای) بخار مشهد بویلر انواع دیگهای(بویلرهای)روغن داغ مشهد بویلر انواع دیگ های(بویلرهای) آبگرم(آبداغ)-دیگ فولادی مشهد بویلر بخارشوی-کارواش-تجهیزات موتورخانه-روغن حرارتی-هیتر هوای گرم فیلترشنی-مبدل حرارتی-سختی گیر-موگیر و صافی-منبع کوئل دار مقاللات تخصصی بویلر(دیگ بخار)-نرم افزارهای تخصصی-استانداردهای فنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *