051-38472536

تست اولتراسونيك تله های بخار

  • ۱۲ آذر ۱۳۸۹

  • تعداد نظرات: 0

  • تعداد بازدید: 689

  • تست های اولتراسونیک

    تجهيزات تست اولتراسونيك بعنوان يكی از ابزارهای تشخيص عيوب در سيستم‌های بخار و كندانس امروزی شناخته می‌شوند. يكی از مهم ترين كاربردهای اينگونه تجهيزات، تست تله‌های بخار و تعيين نحوه عملكردشان می‌باشد.

    تست اولتراسونيك

    تست اولتراسونيك

    در اين روش دستگاه اولتراسونيك سيگنال هايی با فركانس بالا را كه غالبا خارج از محدوده شنوايی انسان می‌باشند (بين 20 تا100KHZ) از محل خروجی تله بخار دريافت كرده و آنها را به سيگنال‌های قابل سنجش تبديل می‌كند.
    سپس با انتقال اين سيگنال ها از طريق گوشی (هدفون) و صفحه نمايش، امكان تشخيص صدا و تغيير در نحوه عملكرد و يا خرابی تله بخار را برای اپراتور ميسر می‌سازد.

    به دليل دقت حساسيت بسيار بالای اين دستگاه در دريافت و تبديل سيگنال های توليدی در تله بخار، اپراتور می‌تواند علاوه بر تشخيص خرابی كامل تله بخار، از نشتی‌های بخار در آن نيز مطلع شود.

    در حقيقيت دستگاه می‌تواند حتی نخستين سيگنال های توليدی در هنگام شروع به كار تله بخار را پوشش داده و ناظر مناسبی در نحوه عملكرد آن در طول مدت كاركردش باشد.
    به همين تست اولتراسونيك تله های بخار بعنوان يكی از موثرترين روش های قابل دسترس جهت تشخيص خرابی و يا نشتی تله های بخار شناخته می‌شود.

     

    نحوه استفاده از دستگاه اولتراسونيك جهت تست تله بخار

    تست اولتراسونيك

    تست اولتراسونيك

    اولين قدم پيش از به كارگيری دستگاه جهت تست تله بخار، تنظيم ميزان حساسيت آن در دريافت فركانس‌های تله بخار با توجه به شرايط كاركردش می‌باشد.
    به دليل تنوع بالا در مدل ها و نحوه تنظيمات دستگاه های اولتراسونيك، استفاده از يك روش استاندارد و همگانی جهت كاليبراسيون آنها می‌تواند راه حل مناسبی برای انجام تنظيمات اوليه در اينگونه تجهيزات باشد.
    در اين روش ميزان درجات حساسيت دستگاه را (از نقطه شروع تا پايان)، فارغ از مقدار و يا چگونگی درجه بندی به صورت درصدی (100%-0) در نظر می‌گيريم.
    در اين صورت با توجه به رنج فشار ورودی و خروجی تله بخار و استفاده از تقسيم بندی شكل 2 در چرخاندن پيچ تنظيم دستگاه، می‌توانيم ميزان درجه حساسيت مورد نياز جهت افزايش كيفيت سيگنال های دريافتی را بدست آوريم.

    تست اولتراسونيك

    تست اولتراسونيك

    لازم به ذكر است تنظيم ميزان حساسيت دستگاه جهت افزايش كيفيت سيگنال های دريافتی برای نقاط مختلف متفاوت است و اپراتور بايد در هر مرحله از تست با توجه به شرايط مذكور حساسيت دستگاه را تغيير دهد.

    جمع آوری اطلاعات از نقاط مختلف تله بخار

    پس از انجام تنظيمات اوليه، اپراتور می‌تواند نسبت به جمع اوری اطلاعات از نقاط مختلف تله بخار (حداقل سه نقطه يا بيشتر) اقدام نمايد.

    شناخت محل های مناسب در هنگام تست تله بخار (شكل 3) يكی از مهم ترين عوامل در جمع اوری اطلاعات دقيق جهت اظهار صحيح نسبت به عملكرد تله بخار می‌باشد.

    پس از اتمام جمع آوری اطلاعات، اپراتور بايد كليه نتايج خوانده شده توسط دستگاه را با يكديگر مقايسه كند. تجربه نشان داده است كه موثرترين جواب برای اعلام نتيجه نهايی تست، از خروجی تله بخار يعنی محل روزنه تخليه كندانس، بدست می‌آيد.

    البته بايد توجه داشت كه محل روزنه تخليه كندانس تله های بخار مختلف، همانطور كه در شكل 4 نمايش داده شده بر اساس نوع و نحوه عملكردشان متفاوت است.

    همانطور كه ذكر شد جواب های خوانده شده توسط يك دستگاه اولتراسونيك از دريافت سيگنال های توليد شده در يك ايستگاه تله بخار (ناشی از پارامترهايی از قبيل عبور جريان بخار، عبور جريان كندانس، باز و بسته شدن تله بخار و ….) حاصل می شود.

     

    دستگاه تست اولتراسونيك سيگنال های دريافتی را به 2 طريق به اپراتور منتقل می كند:

    1. بصورت شنوايی (از طريق گوشی)
    2. بصورت شهودی (از طريق صفحه نمايش )

    به ياد داشته باشيم كه عبور و تخليه جريان كندانس از تله بخار با توليد صدايی شبيه به صدای غرش و انفجار در دوردست و نشت بخار از تله با توليد صدايی شبيه سوت بلند و ممتد در گوشی همراه است.

    از طرفی سيگنال های توليد شده نيز به صورت تغييرات فركانس بر روی صفحه نمايش مدرج دستگاه، نمايش داده می‌شوند.

    بطور معمول تغييرات فركانس قابل رويت بر روی صفحه نمايش به دليل حساسيت بالای دستگاه دقيق‌تر بوده و نقش موثری در تصميم گيری اپراتور دارد. در واقع اصوات شنيده شده در گوشی مكمل خوبی جهت اعلام نتيجه نهايی می‌باشد.

    بنابراين يك اپراتور با تجربه، براحتی می‌تواند با مقايسه همزمان جواب های دريافتی توسط دستگاه (از طريق گوشی و صفحه نمايش ) بر نحوه عملكرد تله بخار نظارت و اظهار نظر كند.

     

    مراحل تست اولتراسونيك تله های بخار:

    در اين قسمت، به شرح مختصری از پروسه تست اولتراسونيك تله های بخار می‌پردازيم:

    مرحله اول -تهيه چك ليست از وضعيت تله بخار مورد نظر:

    در اين مرحله، اپراتور ملزم است پيش از تست تله بخار، موارد زير را با دقت بررسی و ثبت نمايد:

    1. تعيين نوع تله بخار (مكانيكی، ترموديناميكی، ترموستاتيكی)
    2. تعيين مشخصات و شرايط كاركرد تله بخار (سايز، اختلاف فشار كاركرد تله بخار، نوع اتصال و…)
    3. اطمينان از صحت نصب تله بخار با توجه به نوع تله بخار و جهت تخليه كندانس نشان داده شده بر روی آن
    4. اندازه گيری دمای لوله بخار قبل از ورود به مصرف كننده و لوله كندانس قبل از ورود به تله بخار (2 دما بايد تقريبا يكسان باشند)
    5. اندازه گيری دمای دو طرف تله بخار
    6. تعيين محل‌های دقيق استفاده از دستگاه (روزنه تخليه كندانس، نقاطی در خطوط بالا دست و پائين دست تله بخار)

    تجارب بدست آمده از تست تله های بخار سايت‌ها و موتورخانه های مختلف، نشان می‌دهد كه عدم رعايت هر كدام از موارد فوق الذكر، منجر به گمراهی اپراتور در مقايسه اطلاعات خوانده شده و بروز خطا در اعلام نتايج نهايی تست می‌شود.

     

    مرحله دوم-تست اولتراسونيك تله‌های بخار:

    در اين مرحله، همانطور كه شرح داده شد اپراتور بايد پيش از استفاده دستگاه، با توجه به فشار كاری تله بخار (شكل2) ميزان حساسيت دستگاه را در دريافت فركانس های توليدی تنظيم نمايد. پس از انجام تنظيمات اوليه اپراتور می تواند با تماس دستگاه به نقاط مورد نظر، شروع به تست جمع آوری اطلاعات از تله بخار نمايد.

     

    تست اولتراسونيك تله هاي بخار

    تست اولتراسونيك تله های بخار

    اطلاعات خوانده شده كه در هر مرحله از تست به طور همزمان از طريق گوشی و صفحه نمايش به اپراتور منتقل می‌شوند، رابطه مستقيمی با موقعيت تله بخار از لحاظ تست (باز و بسته بودن، در حال تخليه، مسدود بودن و….) دارند. بنابراين اپراتور می‌تواند براحتی در هر مرحله تست از موقعيت تله بخار مطلع شود.

    جدول 1 ميزان تغييرات رنج فركانس دستگاه در موقعيت های مختلف در طول مدت كاركرد يك تله بخار سطل معكوس (باكت) را نشان می‌دهد (شكل5).

     

    تست اولتراسونيك تله های بخار

    تست اولتراسونيك تله های بخار

     

    تست اولتراسونيك تله هاي بخار

    تست اولتراسونيك تله های بخار

    جدول 1

    بنابراين يك اپراتور با تجربه می‌تواند با استناد بر نتايج ثبت شده در هر مرحله تست، از موقعيت و وضعيت دقيق تله بخار مطلع شده و با مقايسه آنها، نتيجه نهايی را نسبت به نحوه عملكرد تله بخار اعلام نمايد.

    مشخص است كه تست اولتراسونيك ماهانه و مداوم تله های بخار منجر به كاهش بخش اعظمی از تلفات انرژی در موتورخانه ها و سايت های صنعتی شده و با نظارت و انجام مديريتی صحيح، گام بزرگی در كاهش هزينه های مصرف انرژی در مجموعه ها برداشته می‌شود.

    برای کسب اطلاعات بیشتر، مقالات مربوطه را مطالعه فرمایید:

    تست های لازم برای دیگ بخار

    اشکالات تله های بخار-۱-۱۳۰

    دسته‌ بندی‌ ها :
    تست های اولتراسونیک

    تست اولتراسونيك تله های بخار

    تجهيزات تست اولتراسونيك بعنوان يكی از ابزارهای تشخيص عيوب در سيستم‌های بخار و كندانس امروزی شناخته می‌شوند. يكی از مهم ترين كاربردهای اينگونه تجهيزات، تست تله‌های بخار و تعيين نحوه عملكردشان می‌باشد. در اين روش دستگاه اولتراسونيك سيگنال هايی با فركانس بالا را كه غالبا خارج از محدوده شنوايی انسان […]

    نقد و بررسی‌ها

    هنوز نقد و بررسی‌ای وجود ندارد

    دیدگاهتان را بنویسید

    آخرین مقالات

    مقالات بیشتر
    تمام حقوق مادی و معنوی این پرتال بویلر و دیگ بخار متعلق به گروه دما بخار مشهد می باشد و مطالب ارائه شده شامل قوانین مالكیت رایانه ای می باشند.
    مشاوره

    از ما مشاوره بگیرید