مولدهای توليد پراکنده
مولدهای تولید پراکنده مزایای ذیل را در بر خواهند داشت:
1- هزینههای پرداختی بابت انرژی الكتریكی كاهش می یابد و یا آنكه قابلیت فروش انرژی الكتریكی به شبكه ایجاد میگردد.
2- هزینههای پرداختی بابت دیماند الكتریكی كاهش یابد.
3- برق مصرفی تبدیل به برق بدون وقفه و چشمك میشود كه دیگر قطعیهای لحظهای به آن آسیبی وارد نمیكند.
4- برق مصرفی هیچگاه قطع نمیشود و در نتیجه امكان تولید مداوم وجود خواهد داشت
چرا سرمایه گذاری در مولدهای تولید پراکنده؟
راهنمای مدل مالی سودآوری
نکته مولدهای تولید پراکنده:
میتوان با ایجاد سیستمهای بازیافت حرارت (CHP) راندمان حرارتی را افزایش داده و هزینههای سوخت مصرفی را كاهش داد.
سناریوهای مالی:
برای فروش انرژی الكتریكی و كسب درآمد، سه سناریوی ذیل وجود دارد كه توضیحات آن به شرح ذیل است:
راهنمایی:
شما می توانید با مراجعه به صفحات سناریوها، با ورود اطلاعات خود در خانه های سبز نتیجه محاسبات را در خانه های نارنجی ملاحظه فرمایید.
سناریوی اول:
واحد صنعتی، با استفاده از گاز به نرخ صنعتی، انرژی الكتریكی مورد نیاز خود را تولید نماید، در این حالت هیچ گونه تعاملی با شركت توانیر برقرار نمیگردد و نیاز به اخذ مجوز نیز نمیباشد.
صرفهجویی به دست آمده برای واحد صنعتی، از محل حذف هزینههای انرژی الكتریكی و هزینههای دیماند خواهد بود.
ضمن آنكه واحد صنعتی میتواند هزینه پرداختی بابت حق انشعاب را برطبق آییننامههای وزارت نیرو، از شركت توزیع، دریافت نماید و از این پس نیز به عنوان مشترك با انشعاب آزاد، انرژی الكتریكی خود را از شبكه با نرخ آزاد دریافت نماید.
در عین حال برق واحد به برق بدون وقفه و حتی بدون چشمك تبدیل میشود، ضایعات ناشی از آن و نیز كاهش زمانهای وقفه در تولید حذف میگردد و در عین حال، پشتیبانی برق شبكه نیز برقرار است.
سناریوی دوم:
واحد صنعتی، با دریافت مجوز از توانیر، گاز خود را به قیمت نیروگاهی محاسبه میكند، ضمن آنكه در این حالت امكان اتصال به شبكه و فروش مستقیم برق به شركت مدیریت شبكه وجود خواهد داشت.
درآمد به دست آمده برای واحد صنعتی، از محل درآمد حاصل از فروش انرژی الكتریكی به شبكه و حذف هزینههای دیماند خواهد بود. ضمن آنكه واحد صنعتی میتواند هزینه پرداختی بابت حق انشعاب را بر طبق آییننامههای وزارت نیرو، از شركت توزیع، دریافت نماید و از این پس نیز به عنوان مشترك با انشعاب آزاد، انرژی الكتریكی خود را از شبكه با نرخ آزاد دریافت نماید.
ضایعات ناشی از آن و نیز كاهش زمانهای وقفه در تولید حذف میگردد و در عین حال، پشتیبانی برق شبكه نیز برقرار است.
سناریوی سوم:
واحد صنعتی، با تبدیل نیروگاه به نیروگاه سیكل تركیبی و یا بازیافت حرارت تولید شده، راندمان موثر الكتریكی بالاتری به دست میآورد كه بر مبنای آن، میتواند قرارداد تبدیل انرژی با شركت توانیر منعقد نماید.
در این حالت هزینهی پرداختی بابت گاز صفر شده و انرژی الكتریكی به قیمت تضمینی خریداری میشود. درآمد به دست آمده برای واحد صنعتی، از محل درآمد حاصل از فروش انرژی الكتریكی به شبكه و حذف هزینههای دیماند خواهد بود.
ضمن آنكه واحد صنعتی میتواند هزینه پرداختی بابت حق انشعاب را برطبق آییننامههای وزارت نیرو، از شركت توزیع، دریافت نماید و از این پس نیز در صورت نیاز، به عنوان مشترك با انشعاب آزاد، انرژی الكتریكی خود را از شبكه با نرخ آزاد دریافت نماید.
ضایعات ناشی از آن و نیز كاهش زمانهای وقفه در تولید حذف میگردد و در عین حال، پشتیبانی برق شبكه نیز برقرار است.