اخبار مرتبط با صنایع و تولیدکنندگان

شروط بخشودگي معوقات بانكي تولیدکنندگان

مبدل صفحه اي

در این بخش به بررسی آخرین اخبار درباره شروط بخشودگی معوقات بانکی تولیدکنندگان، بومی سازی ساخت مبدل های حرارتی صفحه ای نورد در فولاد مبارکه، ثبت نام از ۶ هزار بنگاه های تولیدی برای خط اعتباری انرژی و ۲ هزار واحد برای بازسازی و بهسازی فرایند تولید و جهت دهی سرمایه ها به سوی طرح های تولیدی می پردازیم.

شروط بخشودگی معوقات بانکی تولیدکنندگان

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی صنایع کوچک، گفت: بر اساس مصوبه جدید بانک مرکزی، آن دسته از تولیدکنندگانی که در برنامه بازتقسیط جدید دچار معوقه شوند، باید جرایم را بپردازند.

به گزارش شاتا به نقل از خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری با تشریح آخرین وضعیت اجرای بسته دوم حمایت از صنایع و معادن کشور گفت: بازسازی واحدهای صنعتی کوچک در حال حاضر شروع شده و حدود ۲ هزار متقاضی برای آن ثبت‌نام کرده‌اند که قرار است به هر واحد صنعتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارایه شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از سوی دیگر، صنعتگران و تولیدکنندگان در کنار دریافت تسهیلات ارزان قیمت، خواستار بازتقسیط معوقات خود هستند که در این راستا بانک مرکزی، بانک های عامل را مکلف کرده تا جرایم دیرکرد معوقات تولیدکنندگانی که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند اقساط خود را به موقع بپردازند، بخشوده شود.

 

بخشودگی تولیدکنندگانی که در برنامه بازتقسیط جدید دچار معوقه

وی تصریح کرد: آن دسته از تولیدکنندگانی که در برنامه بازتقسیط جدید دچار معوقه شوند، باید جرایم را بپردازند، اما اگر بر اساس برنامه پرداخت جدید، تمامی اقساط را بدهند جرایم آنها به طور کامل بخشوده می شود. این موضوع از سوی رئیس کل بانک مرکزی به تازگی به بانک ها ابلاغ شده است.

به گفته غضنفری، هنوز هم اختلاف‌نظر در مورد نوع کمک‌هایی که قرار بود بخش‌خصوصی در جریان هدفمندی یارانه‌ها دریافت کند وجود دارد، برخی گمانشان این است که دولت، کمک‌های بلاعوض به تولیدکنندگان می‌دهد، در حالیکه دولت، تسهیلات ارزان قیمتی را تدارک دیده است.

 

وی درباره آخرین وضعیت اختصاص اعتبارات خط اعتبار انرژی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان در قالب خط اعتبار انرژی پرداخت شده است، ضمن اینکه به تازگی هم ۳۰۰ میلیارد تومان برای وام‌های بازسازی کوچک در نظر گرفته شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ابراز امیدواری کرد که با دریافت منابع بیشتر از سازمان هدفمندی یارانه‌ها، کار بازسازی صنایع بزرگ نیز در کشور آغاز شود.

بومی سازی ساخت مبدلهای حرارتی صفحه ای نورد در فولاد مبارکه

ناحیه فولادسازی و نوردپیوسته فولاد مبارکه با همکاری شرکتهای داخلی موفق به کسب دانش فنی ساخت مبدل های حرارتی صفحه ای نورد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران (شاتا)؛ صرفه اقتصادی قیمت تمام شده مبدل حرارتی ساخته شده در داخل کشور حدود نصف قیمت تمام شده مبدل های وارداتی است.
براساس این گزارش برای وارد کردن هر یک از این مبدل ها باید علاوه بر صرف وقت زیاد، حدود ۶۰ میلیون تومان هزینه می شد و این در حالی است که نمونه داخلی با صرف هزینه ای نزدیک به ۳۴ میلیون تومان ساخته شد.
یادآور می شود دسترسی به کارشناسان سازنده این تجهیزات و داشتن ۲ سال گارانتی برای هر یک از آنها از دیگر مزایای قابل توجه بومی سازی این مبدل هاست.

ظرفیت تولید فولاد در پایان برنامه پنجم توسعه به ۴۳ میلیون تن

سرپرست وزارت صنایع و معادن، تولید فولاد در سال ۸۹ را ۷/۱۲ میلیون تن اعلام کرد و گفت: ظرفیت تولید فولاد در پابان برنامه پنجم توسعه، به ۴۳ میلیون تن خواهد رسید.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع ومعادن به نقل ازشبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران (شاتا )، دکتر “مهدی غضنفری” درمراسم افتتاح مجتمع ذوب و ریخته گری پیوسته و نورد گرم مجتمع فولاد عجب شیر و بناب با حضور رییس جمهوری تصریح کرد:

ظرفیت تولید فولاد کشور در سال ۸۴، ۱۰ میلیون تن بود که این رقم در پایان سال ۸۹ رشد ۲ برابری را نشان می دهد. وی همچنین به ارایه گزارشی درباره وضعیت تولید فولاد، استخراج سنگ آهن، دانه بندی کنستانتره،فولاد خام و محصولات فولادی پرداخت.

سرپرست وزارت صنایع و معادن عنوان کرد: تولید سنگ آهن دانه بندی و کنسانتره در انتهای سال ۸۳ بیش از ۷/۱۲میلیون تن بوده است که این میزان در پایان سال گذشته به بیش از ۴/۲۵میلیون تن رسیده است.

به گفته وی، برنامه ریزی دولت برای پایان برنامه پنجم توسعه، ظرفیت سازی جهت برداشت ۶۰ میلیون تن سنگ آهن در کشور است.(۲۴ تیر ۱۳۹۰)

 

ثبت نام از ۶ هزار بنگاه های تولیدی برای خط اعتباری انرژی و ۲ هزار واحد برای بازسازی وبهسازی فرایند تولید

سرپرست وزارت صنایع و معادن گفت : تاکنون ۶ هزار بنگاه و واحد تولیدی برای بهره مندی از خط اعتبار انرژی ثبت نام کرده اند که از این تعداد با ۳ هزار و ۵۰۰ واحد قرارداد منعقد شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع ومعادن ، “دکترمهدی غضنفری ” در همایش سراسری مدیران وزارت صنایع و معادن افزود: وزارت صنایع و معادن در تلاش است تا تمام منابع مورد نیاز برای بسته های حمایتی را فراهم کند.

وی افزود: ۲ هزار بنگاه برای استفاده از بسته های حمایتی بازسازی و بهسازی واحدهای تولیدی ثبت نام کرده اند که تعدادی از آنان برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده اند .

ارایه تسهیلات به واحدهای تولیدی متقاضی طرح های کوچک بازسازی

سرپرست وزارت صنایع و معادن تصریح کرد: بر این اساس به واحدهای تولیدی متقاضی طرح های کوچک بازسازی ۵۰ میلیون تومان از طرف وزارت صنایع و ۱۰۰ میلیون از طرف بانک ها یعنی حداکثر ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات ارزان قیمت بازسازی تعلق می گیرد. اما طرح های بزرگ شامل ضوابط مربوط به خود است.

دکتر غضنفری گفت که از این تعداد ۳۰۰ واحد برای مولد ترکیبی برق و گرما و ۲۰۰ بنگاه جهت ارتقا و مدیریت ثبت نام کرده اند.

سرپرست وزارت صنایع در عین حال یادآور شد که با فعال تر کردن بسته های بهبود و نوسازی در کنار خط اعتبار انرژی می توان شاهد بهبود فرایند ها وفناوری ها شد.

وی در عین حال بر مدیریت عوامل قیمت تمام شده و استفاده بهتر از فضا و امکانات برای تولید صادراتی با توجه به بازارهای رقابتی تاکید کرد.

جهت دهی سرمایه ها به سوی طرح های تولیدی

ضرورت جهت دادن نقدینگی به سمت تولید و ارزش افزوده موضوع دیگری بود که سرپرست وزارت صنایع و معادن به آن پرداخت، زیرا از نظر وی می توان با ارایه طرح های جدید برای جذب سرمایه های مردمی نقدینگی ناشی از اجرای هدفمندی یارانه ها را در جامعه به سمت تولید در حوزه های مختلف صنعتی معدنی سوق داد.

دکتر غضنفری معتقد است: در غیر این صورت منابعی که در اختیار مردم قرار گرفته ممکن است یک جریان نقدینگی سرگردان شکل دهد که در فضای اقتصادی کشور سودمند نخواهد بود.

به باور سرپرست وزارت صنایع و معادن، بهترین محل برای اسقرار چنین نقدینگی سوق دادن آن به سوی تولید در اندازه های کوچک و یا تعاونی و یا سهام واحدهای تولید بزرگ است.

معاون وزیر صنایع و معادن: نسل سوم سند راهبرد توسعه صنعتی در حال تدوین است

معاون برنامه ریزی، توسعه و فناوری وزارت صنایع و معادن از تدوین نسل سوم سند راهبرد توسعه صنعتی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن ، ” سید رضا فاطمی امین” در ششمین گردهمایی مدیران صنعت و معدن سراسر کشور افزود: از چند ماه پیش نسل سوم برنامه راهبردی صنعت، که کاملا با برنامه های گذشته متفاوت است در حال تدوین می باشد.

” فاطمی امین” اضافه کرد: در رویکرد جدید سند، برای هر رشته فعالیت و هر استان و نیز موضوعاتی از قبیل صادرات و واردات استراتژی و راهبرد تعریف کرده ایم.

وی افزود: این برنامه راهبردی مبنای عمل و ارزیابی قرار خواهد گرفت و در صدد هستیم اجرا را به طراحی پیوند دهیم.

” فاطمی امین” با بیان اینکه در تدوین این سند باید جامع نگر باشیم ، افزود : از سال ۸۷ تدوین برنامه های عملیاتی برمبنای سند شروع شده است.

به بیان وی مهمترین کار وزارت صنایع و معادن تدوین برنامه راهبردی بخش صنعت است.

 

برنامه چهارم توسعه در زمینه نرخ رشد ارزش افزوده صنعتی

این مقام مسوول وزارت صنایع و معادن، با اشاره به شاخص های ارزیابی صنعتی و هدفگذاری های انجام شده بخش صنعت و معدن در برنامه چهارم توسعه افزود: در چهار سال ابتدای برنامه چهارم توسعه در زمینه نرخ رشد ارزش افزوده صنعتی به ۹۷ درصد اهداف دست یافتیم و در حالی که هدف رسیدن به نرخ رشد ۷/۱۱ درصدی بود، ۸/۱۰ این هدف در چهار سال ابتدای برنامه محقق شد.

 

وی با اعلام رشد ۵۳۹ درصدی سرمایه گذاری های صنعتی و معدنی ۶ سال ۸۴ تا ۹۰ ، نسبت به ۶ سال ۷۸ تا ۸۳ ، خاطر نشان کرد: طی سالهای ۷۸ تا ۸۳ حدود ۱۴هزار میلیارد تومان و طی سالهای ۸۴ تا ۹۰ بالغ بر ۹۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صنعتی و معدنی صورت گرفته است.

” سید رضا فاطمی امین” سهم صنعت و معدن از تولید ناخالص داخلی را در این برنامه ۸/۱۹ عنوان کرد و افزود : در این زمینه تحقق اهداف بیش از اعداد هدفگذاری شده و۱ /۲۰ درصد بود.

وی با اشاره به شاخص ” میزان سرمایه گذاری بر اساس پروانه های صادر شده ” به عنوان یکی دیگر از شاخص های ازریابی اضافه کرد : در این شاخص به ۸۶ درصد اهداف دست یافتیم.

اختصاص تسهیلات بانکی به بخش صنعت معدن

” فاطمی امین” ادامه داد: در حالی که طبق برنامه قرار بود هر سال ۳۳ درصد تسهیلات بانکی به بخش صنعت معدن اختصاص یابد ، در این مورد نیز هر سال کاهش قابل توجهی را شاهد بودیم به طوری که در سال چهارم برنامه این سهم به ۱/۸ درصد رسید.

معاون وزیر صنایع و معادن ، همچنین درصد دستیابی به اهداف ایجاد اشتغال را بدون اعمال ضریب همترازی ۵۰ درصد اهداف و با اعمال این ضریب ۹۹ درصد هدفگذاری برنامه چهارم دانست .

” سید رضا فاطمی امین” افزود : در زمینه بهره وری کل عوامل تولید در حالی که هدفگذاری های انجام شده ۴/۴ درصد بود ۷/۴ درصد اهداف تحقق یافت و رشد صادرات صنعتی نیز ۳۳ درصد محقق شد.

وی در ادامه نقش وزارت صنایع و معادن را در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها کمک به بنگاههایی دانست که بعد از اجرای این قانون دچار مشکل شده و اصطلاحا تاثیر پذیر نامیده می شوند و افزود: تا اکنون ۱۲۰۰ میلیارد تومان قالب تسهیلات به بنگاهها پرداخت شده است.

منبع اخبار : پایگاه اطلاع رسانی وزارت صنایع و معادن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *