دیگ بخار استاندارد

دیگ روغن داغ

(hot oil boiler) – بویلر روغن داغ (هیتر یا گرمکن روغن داغ)

دیگ روغن داغ چیست؟

بسیاری از مردم در سراسر جهان از این بویلرها با نام های مختلف یاد می کنند. هیتر روغن داغ، سیستم روغنداغ، بویلر روغن داغ، هیتر سیال داغ، سیستم مایع حرارتی، دیگ روغن حرارتی، بخاری سیال ترمیک، بخاری روغنداغ، سیستم روغن داغ و دیگ روغن داغ.

همه آنها به یک نوع سیستم انتقال حرارت فاز مایع حلقه بسته اشاره دارند، و بسیاری از مردم از اصطلاح دیگ روغن حرارتی یا دیگ مایع حرارتی استفاده می کنند، حتی اگر هیچ گونه تبخیری صورت نگیرد.

یک دیگ روغن داغ به عنوان قلب تپنده یک سیستم انتقال حرارت با سیال روغن داغ بوده و در این مدار گردشی نقش اصلی تولید حرارت را به عهده دارد و لذا نحوه طراحی و ساخت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

دیگ روغن داغ یا بویلر روغن داغ دستگاهی است که با ایجاد سطح حرارتی لازم برای تماس روغن در حال گردش با گازهای داغ حاصل از احتراق سوخت مشعل، سبب انتقال حرارت به سیال در گردش می گردد.

دیگ یا بویلر صنعتی در حالت کلی به هر وسیله یا دستگاه تبادل حرارت که سبب انتقال دما از یک سیال بسیار داغ به یک سیال سردتر می شود، اطلاق می گردد.

دیگ یا هیتر روغنداغ نیز در حالت عمومی شامل همین تعریف می شود ولیکن بصورت اختصاصی تر می توان گفت که دیگ روغن داغ یک مبدل انتقال حرارت بین پلاسمای بسیار داغ مشعل و سیال داغ روغن می باشد.

دیگ روغن داغ دستگاهی است که سبب گرمایش مستقیم روغن حرارتی مخصوص در کوئل های طراحی شده داخل بویلر روغن می گردد و این روغن داغ شده در یک سیکل بسته، دائماً در حال سیرکوله می باشد.

در سیستم گرمایش با استفاده از روغن داغ رسیدن به دمای ۳۰۰ درجه و بالاتر (تا ۴۰۰ درجه ) امکان پذیر می باشد و با توجه به پیشرفت های صورت گرفته در خصوص تولید این محصول، امکان طراحی و تولید و اجرای سیستم با بالاترین راندمان حرارتی نیز مهیا گردیده است.

در نمودار ارائه شده در ذیل شما می توانید مقایسه رنج دمای کاری روغن، آب گرم و بخار را با یکدیگر مشاهده نموده و اطلاعات مفیدی را در این خصوص کسب نمایید.

مزایای دیگ روغن داغ

مقایسه رنج دمای کاری روغن، آب گرم و بخار

انواع دیگ روغن داغ تولید شده در صنایع دما بخار مشهد

دیگ روغن داغ طرح عمودی

  • ظرفیت حرارتی بویلر از ۱۵۰ هزار الی ۲ میلیون کیلو کالری در ساعت
  • کاهش محدودیت طولی فضای موتورخانه در این طرح دیگ روغن
  • بهبود زمان تخلیه و فرآیند سیرکوله روغن در کوئل های دیگ
  • کاهش تلفات حرارتی عمودی در خروجی بویلر روغن داغ

فرم درخواست قیمت دریافت کاتالوگ

دیگ روغن داغ عمودی

دیگ روغن داغ عمودی

دیگ روغن داغ طرح افقی

*- ظرفیت حرارتی بویلر از ۱۵۰ هزار الی ۴ میلیون کیلو کالری در ساعت

*- دسترسی راحت تر به کوئل ها جهت بازرسی و تعمیر بویلر

*- سهولت کارکرد و سرویس انواع مشعل در این طرح دیگ روغن داغ

*- کاهش صدمات حرارتی بر روی جداره داخلی مشعل

جدول فنی دیگ روغن داغ افقی

فرم درخواست قیمت دریافت کاتالوگ

دیگ روغن داغ طرح افقی

سیستم گرمایش روغن داغ (اویل هیتر)

دیگ روغن داغ در صنایعی که نیاز به دمای بالا یعنی حدود ۱۵۰ الی ۳۰۰ درجه سانتی گراد در فشار کاری پایین باشد، یکی از مناسب ترین تجهیزات جهت دستیابی به این خواسته می باشد.

بطور معمول، دسترسی به دماهای کاری بالاتر از ۳۰۰ درجه سانتی گراد کاربرد ویژه داشته و مستلزم طراحی خاص سیستم و استفاده از تجهیزات و روغن حرارتی مخصوص است.

دیگ روغن داغ یا اویل هیتر، از حیث اصول کار دستگاهی است شبیه بویلر و دیگ بخار و بویلر و دیگ آبگرم، که سطوح تماس مورد نیاز، برای انتقال حرارت بین دو سیال مختلف که یکی از آنها گازهای داغ حاصل از احتراق سوخت در مشعل می باشد را ایجاد می نماید.

در سیستم یک دیگ روغن داغ، گازهای داغ حاصل از احتراق سوخت که از دمای بالایی برخوردار می باشند، سیال بسیار گرم (گرما دهنده) را تشکیل می دهند و همچنین روغن حرارتی مخصوص کار در دمای بالا که در داخل لوله کوئل شده در گردش می باشد، سیال سرد (گرما گیرنده) را تشکیل می دهد.

این روغن دائماً در حال سیرکوله می باشد تا دمای مورد نیاز را به مبدل های حرارتی قسمت اپراتور مصرفی انتقال دهد.

دیگ روغن داغ صنعتی یا هیتر روغن داغ باید به نحوی ساخته شود که سه پاس کامل حرارتی برای انتقال حرارت در طول مسیر شعله طی شود لذا بدین منظور در طراحی استاندارد دو کوئل حلقوی برای این دستگاه در نظر گرفته می شود.

در ساخت دیگ روغن داغ کوئل های حلقوی به نحوی طراحی می گردند که پاس اول حرارتی و انتقال ماکزیمم حرارت در داخل کوئل کوچکتر واقع گردد و پس از ورود شعله به پاس دوم بین کوئل ها، به نحو کنترل شده حرارت به طرف پاس سوم نیز ادامه یابد.

در سیستم یک دیگ روغن داغ، گازهای داغ حاصل از احتراق سوخت که از دمای بالایی برخوردار می باشند، سیال بسیار گرم (گرما دهنده) را تشکیل می دهند

و همچنین روغن حرارتی مخصوص کار در دمای بالا که در داخل لوله کوئل شده در گردش می باشد، سیال سرد (گرما گیرنده) را تشکیل می دهد و این روغن دائماً در حال سیرکوله می باشد تا دمای مورد نیاز را به مبدل های حرارتی قسمت اپراتور مصرفی انتقال دهد.

برای کارکرد صحیح سیستم گرمایش روغن، همانطور که در تصویر ذیل مشخص شده است وجود تجهیزات ذیل الزامی می باشدکه مختصراً توضیح داده می شود:

دیگ و هیتر روغن داغ چگونه کار می کند؟

دیگ یا هیتر روغن داغ به عنوان یکی از مهم ترین مبدل های حرارتی از نوع بویلرها و یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در صنایع مختلف بوده که برای ایجاد تبادل حرارت بین سیال روغن از یک طرف و گازهای بسیار داغ داخل کوره خود از طرف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

دیگ روغن داغ، دستگاهی است که سبب گرمایش روغن حرارتی خاصی که درون کوئل های طراحی شده درون دیگ قرار دارند، می گردد و این روغن داغ شده در یک محیط بسته به طور دائم در حال سیرکوله یا گردش می باشد.

با استفاده از بویلر روغن داغ، رسیدن به دمایی بالاتر از ۳۰۰ درجه و گاهی حتی تا ۴۰۰ درجه، امکان پذیر می باشد. به همین دلیل در صنایع مختلفی استفاده می شود.

یک دیگ روغن داغ بواسطه روغن داخل مارپیچ (کوئل) و حرارت حاصل از احتراق انرژی تولید می کند. که این حرارت از گرم کردن سیم پیچ (کوئل) بوسیله تابش و یا همرفتی صورت می‌گیرد.

کوئل، روغن حرارتی یا سیال(مایع) را که از طریق دیگ روغن داغ پمپ می شود گرم می کند. روغن حرارتی کوئل ها را در انواع مختلف زمینه های کاربری گرم می کند. این فرآیند گرمایشی برخلاف دیگ آبگرم یا بخار، فشار زیادی به دستگاه وارد نمی کند.

خط سیرکوله روغن در هیتر روغن داغ

یک دیگ و هیتر روغن برای اینکه سطح حرارتی مورد نیاز را جهت انتقال حرارت بین دو سیال ذکر شده ایجاد کند به نحوی مورد طراحی قرار می گیرد که اولا احتمال بالا رفتن دمای روغن را قبل از اینکه دچار تجزیه یا احتراق شود را کاهش دهد و در ثانی نیز کمترین افت فشار را برای خط سیرکوله روغن ایجاد نماید.

لذا واحد فنی طراحی در شرکت های بویلر ساز معتبر مانند مشهد بویلر، با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای فنی موجود و همچنین آخرین اصلاحات انجام شده در زمینه عملکرد بهینه دستگاه و بهینه سازی انرژی مصرفی، اقدام به طراحی می نمایند.

دیگ یا هیتر روغن داغ باید به نحوی ساخته شود که سه پاس کامل حرارتی برای انتقال حرارت در طول مسیر شعله طی شود لذا بدین منظور در طراحی استاندارد دو کوئل حلقوی برای این دستگاه در نظر گرفته می شود.

این کوئل های حلقوی در دیگ روغنداغ به نحوی طراحی می گردند که پاس اول حرارتی و انتقال ماکزیمم حرارت در داخل کوئل کوچکتر واقع گردد و پس از ورود شعله به پاس دوم بین کوئل ها، به نحو کنترل شده حرارت به طرف پاس سوم نیز ادامه یابد.

دیگ روغن داغ چگونه کار می کند

دیگ روغن داغ 300 هزار

کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع بسیار متنوع می باشد. هر جایی که انتقال حرارت غیر مستقیم مورد نیاز باشد می توان از بویلر روغن داغ استفاده نمود.

با عنایت به اینکه یک بویلر و دیگ روغن داغ برای چه کاربردهایی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد در این مطلب سعی می کنیم این دستگاه را معرفی نماییم و خصوصیات آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

مهم ترین دلیل استفاده از بویلر و دیگ روغن داغ در صنایع مختلف، انتقال حرارت به صورت غیر مستقیم می باشد که یک سیستم روغنداغ این امکان را فراهم می آورد که تا دمای بالای ۴۰۰ درجه سانتی گراد را بصورت غیر مستقیم به محل مورد نظر انتقال دهیم.

کاربرد دیگ روغن داغ

کاربردهای دیگ روغن داغ با توجه به اینکه طراحی سیستم های گرمایشی در صنایع مختلف علاقه مند به استفاده از این محصول شده اند بصورت روزافزون در همه زمینه ها رو به افزایش است.

دیگ روغن داغ مزایا و ویژگی های منحصربفردی دارد که در مطالب متعدد بیان شده است در میان این ویژگی ها دمای بالای تولید شده و ایمنی بیشتر نسبت به دیگ بخار اهمیت فوق العاده ای برای صنایع مختلف دارد.

دیگ روغن داغ با صرفه و راندمان حرارتی بالاست و معمولا مجهز به سیستم کنترل ایمنی اتوماتیک مجهز می باشد. و می تواند جایگزین مناسبی برای سیستم های گرمایشی دیگ باشد.

برخی صنایع که برای انجام وظایف خود به دمای بیشتری از دمای بخار نیاز دارند انتخاب دیگ روغن داغ گزینه مناسبی می باشد.

برخی از صنایعی که از دیگ روغن داغ استفاده می کنند عبارتند از :

۱. صنعت پتروشیمی: پلیمریزاسیون، ذوب، تراکم، تقطیر، de-H2.
۲. صنعت نفت: تقطیر چربی و اسید، تجزیه روغن، غلظت، استریفیکاسیون، بوزدایی خلاء، بخار دهی با دمای بالا، روغن سیال درجه بالا.
۳. صنعت الیاف مصنوعی: پلیمریزاسیون، ذوب، ریسندگی، کشش، خشک کردن
۴. صنعت چاپ و رنگرزی نساجی: تنظیم حرارت، رنگرزی مذاب داغ، کلندرینگ مذاب داغ، تندرینگ با دمای بالا، اندازه.
۵. صنعت پلاستیک و لاستیک: پرس گرم، نورد گرم، قالب گیری ولکانیزاسیون،دستگاه تزریق کالندر، میکسر پارویی لاستیکی، خشک کن تسمه نقاله، اکسترودر پیچ.
۶. صنعت کاغذ: خشک، پردازش کاغذ راه راه، سینی تخم مرغ، خشک کردن پوسته کاغذ مواد غذایی، تقویم، غلتک.
۷. صنعت الوار: تخته سه لا، ترموفرم تخته فیبر، روکش، خشک کردن چوب، تجهیزات بخار.
۸. صنعت مصالح ساختمانی: گرمایش آسفالت بزرگراه، خشک کردن تخته گچ، گرمایش بتن آسفالت، تعمیر و نگهداری اجزای بتن، تجهیزات خشک کردن.
۹. صنعت تهویه مطبوع: کارخانه های صنعتی، گرمایش شهری برای هتل ها و هتل ها
۱۰. صنعت مواد شوینده: دیگ پخت و پز، اتوکلاو، برج شستشوی اسپری، خشک کن نوار نقاله،
و برج تقطیر تجهیزات تجزیه چربی.
۱۱. صنعت خودرو: اتاق خشک کن تونل، حمام چربی زدایی، تجهیزات تصفیه فسفات.
۱۲. صنعت تجهیزات الکتریکی: تقویم، صفحه، دیگ وکیوم، خشک کن.

برای تامین حرارت مورد نیاز خط تولید بصورت غیر مستقیم  بجاری دیگ بخار می‌باشند.

در ادامه برخی صنایع مهم که از دیگ روغن داغ استفاده می کنند و نوع کاربرد آنها بیان شده است:

صنایع تولید مواد شیمیایی:

صنایعی مثل تولید رزین و چسب؛ تولید انواع حلال ها، مواد نفتی ، روغن ها تصفیه شده، گرمایش اتوکلاوها، رنگ سازی، رآکتورها و ماشین آلات پلیمریزاسیون که همگی مواد شیمیایی تولید می کنند بدلیل نیاز به حرارت بسیار بالا از دیگ روغن داغ بهره می برند.

کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع شیمیایی

صنایع نساجی:

جهت گرمایش مورد نیاز دستگاه های رنگرزی و ماشین آلات خط تولید مثل کلندر چاپ پارچه دستگاه کلند بصورت رولی و غلتکی کار می کند.

طرح مورد نظر بر روی کاغذهای مخصوص و با رنگ مخصوص پرینت گرفته می شود. پارچه و کاغذ بصورت همزمان به داخل دستگاه هدایت شده و به دور سیلندر چرخانده می شوند و بوسیله فشاری که دستگاه ایجاد می کند و حرارتی که از سیلندر منتقل می شود طرح بروی پارچه چاپ می گردد.

داخل سیلندر روغن داغ شده توسط سیستم دیگ روغن داغ پر می شود. در حقیقت حرارت مورد نیاز سیلندر از طریق بویلر روغن داغ ایجاد می شود.

دیگر کاربردهای دیگ روغن داغ در صنایع بطور خلاصه عبارتند از:

      • تولید قیر
      • صنایع غذایی
      • کاربرد دیگ روغن داغ  در صنایع چوب:

ماشین آلات مورد نیاز برای از بین بردن رطوبت چوب و خشک کردن آن .

      • کاربرد دیگ روغن داغ در صنعت کاغذ و مقوا سازی :

کلیه دستگاه ها و امکانات مورد نیاز برای جذب رطوبت کاغذ تولیدی مانند اتاقهای خشک کن، هودها و سیلندرها

      • برخی صنایع ترکیبی نیز از دیگ روغن داغ برای انجام کارهای خود استفاده می کنند.

با توجه به توسعه استفاده از روغن حرارتی بجای سیال حامل انرژی در سیستم های گرمایشی مختلف صنعتی، و از طرفی نیز مزیت های سیستم روغن داغ نسبت به سیستم بخار، امروزه کاربردهای دیگ روغن داغ در صنعت تنوع زیادی یافته است و این نوع دیگ و بویلر روغن داغ یا اویل هیتر ها از جایگاه ویژه ای در صنایع مختلف برخوردار شده اند.

از مهمترین مزیت های این سیستم گرمایشی، توانایی دست یابی به دمای انتقالی بالاتر از ۳۰۰ درجه با استفاده از روغن حرارتی مخصوص می باشد که در خیلی از مصارف که نیازمند جذب حرارت ثابت و کنترل شده و از طرفی غیر مستقیم می باشند مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی دیگر از کاربردهای دیگ روغن داغ:

      1. استفاده در صنایع تولید قیر، آسفالت و ایزوگام
      2. استفاده در جهت گرمایش کنترل شده در رآکتورهای مواد شیمیایی
      3. استفاده جهت روان سازی و گرم کردن مواد نفتی سنگین در مخازن بزرگ
      4. استفاده در خشک کن های بزرگ صنعتی
      5. استفاده جهت تولید گرمای غیر مستقیم در کوره های بزرگ پخت صنعتی
      6. استفاده جهت گرمایش در خط تولید چیپس و سرخ کردنی ها در صنایع غذایی
      7. استفاده جهت گرمایش در تولید چرم مصنوعی
      8. استفاده در کارخانجات تولید روغن های خوراکی
      9. استفاده در جهت تولید نبات و آبنبات در صنایع غذایی
      10. استفاده در جهت گرمایش در تولید ورق های چوبی نئوپان و MDF
      11. استفاده در کارخانجات تصفیه روغن موتور
      12. استفاده در سیستم های گرمایشی ماشین آلات چاپخانه های جدید

 

گستره کاربردهای دیگ روغن داغ هر گونه فعالیت صنعتی را شامل می شود که در برگیرنده موارد زیر می شود اما به آنها محدود نمی شود:

در راکتورها،

در تولید ماءالشعیر

موم ها

تولید مواد شیمیایی از جمله: تولید رنگ، چسب، رزین و انواع حلال های شیمیایی

ستون های تقطیر

مبدل ها

گرمایش مخازن ذخیره سازی

نفت و فرآورده های فرعی مثل تولید قیر و انواع آسفالت

روغن ها و چربی ها

فرآیند خشک کردن، از قبیل انواع چوب از قبیل نئوپان و MDF / خشک شدن جوهر / خشک کردن لجن

سرخ کن ها

روان کننده ها

خشکشویی صنعتی

چسب ها

منسوجات

مراکز تحقیقاتی

شیرینی صنعتی

صنعت هوانوردی

آجیل

دانشگاه ها

صنعت گوشت

در خشکشویی ها و گرمایش اتوها

مدل های دیگ و بویلر روغن داغ

انواع دیگ روغن داغ

از دیگ روغن داغ برای دماهای بالا بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد استفاده می شود. دیگ های روغن داغ با توجه به کاربردها و پارامترهای متفاوت انواع مختلفی دارند:

از نظر نوع سوخت مصرفی به سه دسته تقسیم می شوند:

      • گاز سوز
      • گازوئیل سوز
      • دوگانه سوز

نوع سوخت دیگ های روغنداغ به میزان دسترسی و صرفه اقتصادی و همینطور ظرفیت حرارتی مورد نیاز ارتباط دارد.

از نظر تعداد پاس ها به سه دسته تقسیم می شوند:

      • تک پاس
      • دو پاس
      • سه پاس

پاس در دیگ های روغن داغ به معنی تعداد مسیر رفت یا برگشت از ورودی به خروجی می باشد. دلیل استفاده از چند پاس ایجاد سطح تماس بیشتر میان لوله ها و شعله مشعل است.

از این رو با افزایش تعداد پاس راندمان نیز افزایش می یابد. البته این افزایش تعداد لوله بر روی قیمت تمام شده دیگ روغن تاثیر دارد.

همچنین با افزایش تعداد پاس توان پمپ جهت سیرکوله کردن نیز افزایش می یابد. از این رو باید با بررسی شرایط و تعیین میزان اولیه سرمایه گذاری و هزینه های عملیاتی اقدام به سفارش دیگ روغن داغ در پاس های مختلف نمود.

از نظر نوع ساخت به دو دسته تقسیم می شوند:

      • بویلر روغن داغ نوع افقی
      • بویلر روغن داغ نوع عمودی

۱-دیگ روغن طرح افقی

در این مدل از دیگ روغن داغ کوئل و استوانه کوره در راستای افقی نصب شده و بر روی پایه های نوع زینی یا یکپارچه نصب می شود

۲-دیگ روغن طرح عمودی

در این مدل از دیگ روغنداغ کوئل و استوانه کوره بصورت عمودی بر روی پایه در زیر دیگ نصب می شود.

هرکدام از دیگ های روغن داغ متناسب با ظرفیت و نیاز کارخانه مورد نظر طراحی و تولید می شوند که هرکدام از آنها به نسبت خود مزایا و معایبی دارند.

معمولا دیگ های روغن داغ عمودی در ظرفیت های پایین یا به دلیل محدودیت فضا استفاده می شود ولی دیگ های روغن داغ افقی دارای راندمان بالاتری هستند.

مقایسه دیگ روغن داغ و دیگ بخار

علیرغم مزایای دیگ روغن داغ، در سیستم های گرمایشی صنعتی و غیر صنعتی قدیمی عموما استفاده از آب و بخار بسیار رایج می باشند.

به عنوان مثال می توان به استفاده از سیستم گرمایش با دیگ آب گرم و آبداغ در ساختمان ها و یا به استفاده از سیستم های گرمایش مستقیم و غیر مستقیم بخار در صنایع غذایی، اشاره کرد.

ولیکن همه می دانیم که زمانی که دمای بالایی نیاز داشته باشیم (مثلاً حدود ۳۰۰ درجه)، سیستم آبداغ به دلیل محدودیت های فنی طراحی و غیره، به هیچ وجه جوابگو نخواهد بود و سیستم گرمایش دیگ بخار نیز در صورتی این دما را تأمین خواهد کرد که در فشار بالایی (حدود ۸۵ بار ) کار کند.

از طرفی استفاده از سیستم بخار در چنین فشار کاری علاوه بر اینکه به کارفرما در خصوص تهیه و اجرای سیستم و همچنین کاربری و نگهداری آن هزینه های گزافی را تحمیل می نماید، در خصوص ایمنی سیستم و تجهیزات به کار رفته، نیز مشکلات فراوانی را ایجاد خواهد کرد.

لذا بهترین گزینه برای این مشکل و کاهش هزینه ها استفاده از مزایای دیگ روغن داغ یا اویل هیتر می باشد.

چرا دیگ روغن داغ به جای دیگ بخار؟

شاید جای سوال باشد چرا دیگ روغن داغ به جای دیگ بخار؟ جواب این سوال در خواص روغن و آب است. در دیگ های آبگرم و بخار برای رسیدن به دماهای بالا مجبور به بالابردن فشار هستیم ولی در دیگ های روغن داغ با توجه به خاصیتی که روغن دارد می شود دما را تا ۳۰۰ درجه بدون افزایش فشار، می توان افزایش داد.

یک دیگ روغن ( هیتر روغنداغ ) به عنوان قلب تپنده یک سیستم انتقال حرارت با سیال روغن داغ بوده و در این مدار گردشی نقش اصلی تولید حرارت را به عهده دارد و لذا نحوه طراحی و ساخت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.

۸ مورد از مزایای دیگ روغن داغ (سیستم گردش روغن داغ) نسبت به سیستم بخار (دیگ بخار)

      1. سیستم گردش دیگ روغن داغ از این توانایی برخوردار می باشد که در فشار کار اتمسفر دمای بالاتر از ۳۵۰ درجه سانتی گراد داشته باشد.
      2.  یکی دیگر از امتیازهای مهم در سیستم دیگ روغن داغ، سهولت در تعیین و کنترل درجه حرارت دلخواه می باشد.
      3. مزیت دیگر و با اهمیت در سیستم دیگ روغن داغ نسبت به دیگ بخار، عدم نیاز به تجهیزات مورد نیاز برای بهسازی آب دیگ بخار مانند دستگاه سختی گیر و دی اریتور و غیره، می باشد.
      4.  یکی دیگر از فاکتورهای مهم در بهره وری از مزایای دیگ روغن داغ نسبت به بخار، عدم از دست دادن دما به جهت کندانس شدن می باشد.
      5.  در سیستم دیگ روغن داغ ما بسیار کمتر، شاهد مشکلات ناشی از خطر خوردگی و خطر خسارت های مربوط به رسوب زدایی می باشیم (اگر دستورالعمل های فنی رعایت گردند به ندرت اتفاق می افتند).
      6.  در استفاده از سیستم دیگ روغن داغ ما هزینه های پایین تری در خصوص تعمیرات و نگهداری پرداخت خواهیم کرد.
      7.  در سیستم دیگ روغن داغ ما شاهد کارکرد آرام (بدون ایجاد سر و صدا) می باشیم.
      8.  و در نهایت یکی دیگر از مزایای مهم استفاده از سیستم دیگ روغن داغ، کارکرد آسان و عدم نیاز به تجهیزاتی مانند تله بخار و غیره می باشد.

مزایای دیگ روغن داغ نسبت به دیگ بخار

      • امنیت بیشتری نسبت به دیگ بخار دارد
      • دیگ های روغن داغ رسوب گرفتگی ندارند
      • به دلیل ساختاری که در دیگ روغن داغ وجود دارد احتمال خوردگی ندارد
      • راندمان بالاتر و بهتری نسبت به دیگ بخار دارد
      • عمر طولانی تری نسبت به دیگ بخار دارد
      • هزینه ی کمتری برای ساخت دیگ روغن داغ صرف می شود
      • احتمال یخ زدگی هنگامی که سیستم خاموش می شود ندارد
      • کارکردی آسان و راحت نسبت به دیگ بخار دارد
      • دیگ روغن داغ در فشار پایین هم کار می کند
      • دیگ روغن داغ ایمنی و اطمینان بالاتری نسبت به دیگ بخار دارد
      1. عملکردی مناسب در دماهای بالا
      2. تجهیزات آن نسبت به دیگ بخار و دیگ آبداغ ایمن تر می باشد
      3. به دلیل استفاده از روغن در این دیگ ها احتمال  پدیده خوردگی را حذف می کند
      4. در استفاده از مصرف سوخت صرفه جویی می کند
      5. نسبت به دیگ بخار سر و صدای کمتری ایجاد می کند
      6. کارکردی آسان دارد
      7. زمان کمتری برای رسیدن به دمای مورد نیاز صرف می شود

مشخصات فنی روغن داغ (اویل هیتر):

      • کوئل دیگ از نوع کوئل های دولایه و تولید شده از لوله های آلیاژی آتشخوار می باشد.
      • دیگ روغن داغ به نحوی طراحی شده است که به صورت سه پاس حرارتی واقعی باشد.
      • با توجه به تقاضای مشتری و یا نیازهای فنی به صورت افقی یا عمودی قابل ارائه می باشد.
      • ظرفیت حرارتی متعارف دیگ روغن داغ از ۱۵۰ هزار الی ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ کیلو کالری در ساعت می باشند (ظرفیتهای بالاتر نیز به صورت سفارش تولید می گردد)

قیمت دیگ روغن داغ:

با توجه به نوسانات قیمت ها در حال تغییر هستند جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

۰۵۱۳۸۴۷۲۵۳۶ – ۰۹۳۸۸۰۳۷۴۴۰

منظور از حرارت غیر مستقیم چیست؟

زمانی که ما در روش های مرسوم قدیمی سعی بر انتقال حرارت و گرم کردن یک سیستم داشته باشیم مواد مورد نظر را در داخل ظرفی فلزی می ریزیم و زیر آن آتش روشن می کنیم

حالا شما تصور این را داشته باشید با موادی سر و کار دارید که خود قابل اشتعال هستند و یا محل مورد نظر امکان آتش روشن کردن نباشد

بنابراین بایست از یک سیال برای انتقال حرارت کمک بگیریم . این دقیقا کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع مختلف است.

برای مشاهده بازه دمایی روغنداغ به جدول ذیل توجه داشته باشید.

مقایسه دیگ روغن داغ با دیگ بخار

روغن توانایی کار از بازه دمایی کمتر از صفر تا بیش از ۴۰۰ درجه را دارد و البته نوع روغن ها نیز در این جدول مشخص شده است

روغن های پایه مینرال فقط تا دمای حدود ۳۰۰ درجه می توانند کار کنند.

در این جدول مقایسه بسیار جالبی از سه سیال متعارف بخار، آب و روغن صورت گرفته است.

ساختمان اصلی یک دیگ روغن داغ از قسمت های ذیل تشکیل شده است:

      1. پوسته و بدنه (Shell and Body)
      2. کوئل های حرارتی (Heating Coil)
      3. درب ها و پایه ها (Door And Skid)

دیگ یا هیتر روغن داغ برای کارکرد صحیح در مسیر سیرکوله روغن باید دارای تجهیزات و لوازم به شرح ذیل باشد:

      1. پمپ سیرکوله با هد و دبی محاسبه شده که دارای سیل نسوز می باشد.
      2. مشعل یا برنر که بسته به نوع سوخت مصرفی گازسوز، گازوئیل سوز و مازوت یا دوگانه و سه گانه می باشد.
      3. منبع انبساط جهت کنترل انبساط حجمی روغن
      4. منبع ذخیره روغن
      5. پمپ پرکن خط
      6. تابلو و مدار فرمان
      7. تجهیزات کنترلی
      8. شیرآلات و اتصالات

برای کارکرد صحیح سیستم گرمایش روغن، همانطور که در تصویر ذیل مشخص شده است وجود تجهیزات ذیل الزامی می باشدکه مختصراً توضیح داده می شود:

سیستم گرمایش روغن داغ

اجزای مختلف خط روغن داغ

۱-دیگ روغن داغ

*- اجزا دیگ روغن شامل: بدنه یا شل، کوئل های لوله ای حلقوی، و درب و سطوح ایزوله شده می باشد یک دیگ روغن داغ مجهز به یک دستگاه مشعل متناسب با سوخت مصرفی بوده که توسط تابلو فرمان کنترل می گردد.

۲-منبع انبساط سیستم روغن داغ :

این تجهیزات جهت جبران انبساط حجمی روغن در سیستم گرمایش روغن داغ لحاظ می گردد که ظرفیت این مخزن انبساط با توجه به نوع روغن مصرفی و با توجه به توصیه کارخانه تولید کننده روغن حرارتی، حداقل در حدود ۴۰ %  از حجم کل روغن در نظر گرفته می شود.

۳-پمپ سیرکولاتور سیستم روغن داغ :

جهت گردش روغن در دیگ روغن داغ و اپراتور یا مصرف کننده حرارتی، از پمپ مخصوص که توانایی کار در دماهای بالا (تا ۴۰۰ درجه) را دارد به عنوان پمپ سیرکولاتور استفاده می گردد که این پمپ با الکتروموتور متناسب با آن کوپله شده است .

۴-مصرف کننده یا اپراتور:

روغن داغ سیرکوله شده وارد کوئل ها و مبدل های حرارتی مخصوص می گردد به نحوی که امکان جذب و انتقال حرارت به مصرف کننده میسر گردد و طراحی این قسمت در سیستم های گرمایشی بسته به نوع کاربرد متفاوت خواهد بود.

۵-مخزن ذخیره روغن و پمپ تغذیه:

برای تامین کسری روغن مورد نیاز در سیستم گرمایش روغن داغ و همچنین تخلیه روغن از مخزن ذخیره استفاده می گردد که ظرفیت مورد نیاز  این مخزن با توجه به حجم روغن مورد نیاز و پیش بینی تخلیه اضطراری روغن ،توسط طراح یا سازنده سیستم پیشنهاد می گردد.و پمپ تغذیه نیز برای پمپاژ روغن به سیستم از مخزن ذخیره مورد استفاده قرار می گیرد

۶-تجهیزات کنترل فشار و دما و جریان و جداکننده گاز از روغن:

این تجهیزات به نحوی در سیستم طراحی می گردند که ایمنی و کارکرد صحیح آنرا کنترل نمایند و بسته به نوع سیستم و حساسیت های ایمنی خط روغن داغ توسط اجرا کننده سیستم گرمایشی یا طراح ماشین ساز لحاظ می گردند و جداکننده گاز نیز برای جلوگیری از اختلال در سیستم سیرکوله روغن داغ و ایجاد صدمات به تجهیزات، در مسیر قرارداده می شود.

۷-تابلو برق یا پنل کنترل و فرمان:

این قسمت جهت کنترل سیستم گردشی و کارکرد مشعل دیگ روغن داغ استفاده، که توسط سازنده دیگ ارائه می گردد.

مشخصات فنی دیگ روغن داغ

یکی از مهم ترین بویلرها در صنعت دیگ روغن داغ می باشد که برای ایجاد تبادل حرارت بین سیال روغن از یک طرف و گازهای بسیار داغ داخل کوره خود از طرف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
 
دیگ روغن داغ یا اویل هیتر به دلیل وجود دو عامل همزمان گردش سیال و انتقال حرارت در آن بایستی حداقل از دو جهت مورد تحلیل فنی مهندسی قرار گیرد:
  1. اصول حاکم در مکانیک سیالات
  2. اصول حاکم در انتقال حرارت

هر چند عوامل دیگری مانند خواص شیمیایی و فیزیکی روغن حرارتی و موارد دیگر، نیز در کارکرد صحیح این دستگاه نقش موثر خواهند داشت.

در عین حال در بویلرهای روغن داغ ارائه شده در مشهد بویلر علاوه بر رعایت و بهره جستن از اصول فنی مهندسی، تجربه بالای ۳۵ سال اجرا و تولید، از موارد تمایز نسبت به خیلی از تولید کنندگان دیگر می باشند.

نقشه لوله کشی دیگ روغن داغ با توجه به طراحی ساخت، محدودیت فضا و ظرفیت دیگ به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  1. دیگ روغن داغ افقی

  2. دیگ روغن داغ عمودی

ساخت دیگ روغن داغ

بویلر و دیگ روغنداغ بسته به نوع طراحی، بصورت دیگ روغن داغ افقی و عمودی تولید می گردد.

دیگ روغن داغ عمودی برای استفاده در حجم های پایین طراحی و تولید می گردد، ولی دیگ روغن داغ افقی در حجم‌های بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد که به نسبت بویلر روغن داغ عمودی از راندمان بالاتری نیز برخوردار است.

بالا رفتن راندمان حرارتی به دلیل رعایت اصول جابجایی و انتقال حرارت من جمله ویژگی های این طرح می باشد.

علاوه بر افزایش سرعت تخلیه روغن داغ به علت ارتفاع ثقلی و همچنین جایگیری در فضای عمودی به نسبت اشغال فضای افقی کمتر می باشند.

ظرفیت گرمایی در این طرح کمتر از مدل افقی می باشد. بنابراین برای صنایع کوچک مناسبتر است.

مشخصات فنی دیگ روغن داغ طرح عمودی:

  •  ظرفیت حرارتی دیگ روغن داغ طرح عمودی از  ۲۵۰٫۰۰۰ الی ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ کیلوکالری در ساعت است
  • تامین دماهای بالاتر از ۱۵۰ درجه سانتی گراد
  • فروش بویلر بصورت پکیج کامل با کلیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای خط سیرکوله روغن داغ
  •  بویلر روغن داغ دارای پایه و شاسی کامل بوده ولیکن ساخت فونداسیون بتنی پیشنهاد می گردد
  •  دیگ روغن داغ طرح عمودی برای فضاهایی که از محدودیت های طولی برخوردار می باشند بسیار مناسب می باشد.
  • افزایش سرعت تخلیه و سیرکوله روغن داغ در هیتر روغن عمودی
  • کارکرد تمام اتوماتیک با کنترل های درجه ۱ خارجی روی خط سیرکوله و بویلر روغن داغ
  •  امکان نصب سیستم مونیترینگ و PLC در اویل هیتر های عمودی

دیگ روغنداغ طرح عمودی دارای مزایای مهم ذیل می باشد:

  1. تخلیه روغن داغ بسیار سریع تر انجام می گردد.
  2. برای نصب در موتورخانه هایی که فضای کمتری دارند بسیار مناسب می باشد.
  3. سیرکوله و گردش روغن داغ داخل کوئل ها به دلیل گرانش زمین بهتر انجام می شود.
  4. به دلیل خصوصیات بالا روی هوای داغ دارای زمان ماندگاری بهتر حرارت داخل بویلر می باشد.
  • افزایش نسبی راندمان حرارتی به دلیل اصول جابجایی و انتقال حرارت
  • همچنین افزایش سرعت تخلیه روغن داغ به دلیل ارتفاع ثقلی
  • همچنین جایگیری در فضای عمودی به نسبت اشغال فضای افقی کمتر می باشند

دیگ روغن داغ سه پاس

در یک دیگ روغن داغ افقی ساختمان مکانیکی بویلر موازی با خط افق طراحی می گردد و از پایه های زینی برای مهار دستگاه استفاده می شود. در این طرح کوئل های روغنداغ بصورت دو حلقه موازی با پوسته یا بدنه بویلر نصب می گردد.

دیگ روغن داغ افقی دارای مزایای مهم ذیل می باشد:

  1. دارای اپراتوری آسان تر می باشد
  2. برای انجام امور سرویس و بازرسی مناسب تر و راحت تر است
  3. باز و بست کردن درب های آن به راحتی امکان پذیر است.
  4. تنظیمات مشعل در دسترس می باشد.
  5. خرابی و سوختگی مشعل که در برخی از بویلرهای عمودی غیر اصولی وجود دارد در این طرح منتفی است.

دیگ روغن داغ طرح افقی

دیگ روغن داغ طرح افقی استاندارد

طرح افقی دیگ روغن داغ این بویلر یا هیتر روغن بسیار رایج تر از طرح عمودی می باشد و از امتیازات ویژه این طرح، سهولت استفاده و اپراتوری می باشد.

همچنین انجام تعمیرات و بازرسی راحت تر، کارکرد بهتر انواع مشعل و امکان باز و بست آسان درب بویلر را می توان ذکر کرد.

ظرفیت های بالا در این طرح پیاده سازی می شوند.

مشخصات فنی دیگ روغن داغ طرح افقی

  1. طرح دیگ روغن داغ ارائه شده مطابق طرح تایید شده آلمانی می باشد
  2. دیگ روغن داغ طرح افقی به نحوی طراحی شده است که به صورت سه پاس حرارتی واقعی باشد
  3. با توجه به تقاضای مشتری و یا نیازهای فنی به صورت افقی یا عمودی قابل ارائه می باشد
  4. کوئل دیگ از نوع کوئل های دولایه و تولید شده از لوله های آلیاژی آتشخوار می باشد
  5. هر چند در حال حاضر هیچ استاندارد ملی برای دیگ روغن داغ تدوین نشده است ولیکن استفاده از اصول فنی ارائه شده در استاندارد های بین المللی معتبر و مورد تایید مانند استاندارد آلمانی نامبرده در ذیل در تولید این بویلر مرسوم می باشد : DIN 4754 – Heat transfer installations working with organic heat transfer fluids – Safety requirements, test – Standard
  6. ظرفیت حرارتی متعارف دیگ روغن داغ از ۱۵۰ هزار الی ۲.۰۰۰.۰۰۰ کیلو کالری در ساعت می باشند (ظرفیت های بالاتر نیز به صورت سفارش تولید می گردد)
  7. درجه حرارت کار دیگ روغنداغ از ۱۵۰ الی ۳۵۰ درجه سانتی گراد قابل دستیابی می باشد (دمای بالای ۳۰۰ درجه فقط با تجهیزات مورد نیاز و لوازم ایمنی دیگر امکان پذیر می باشد ولیکن به دلیل بالا رفتن استهلاک تجهیزات توصیه نمی گردد)
  8. در نهایت اینکه دیگ روغنداغ یا اویل هیتر ارائه شده در مشهد بویلر به دو صورت ذیل قابل عرضه می باشد

الف- فروش دیگ روغنداغ به صورت پکیج شده با لوازم کامل (مشعل-منبع انبساط -پمپ سیرکولاسیون -پمپ تغذیه و …)

ب- فروش دیگ روغنداغ بدون لوازم (فقط دیگ و تابلو برق ) و یا به همراه برخی از لوازم و تجهیزات

خصوصیات

  • توان حرارتی متعارف این هیترروغن، از ۱۵۰.۰۰۰ الی ۴.۰۰۰.۰۰۰ کیلوکالری در ساعت می باشد
  • دیگ روغن طرح افقی بصورت پکیج کامل با کلیه لوازم خط سیرکوله قابل ارائه می باشد
  • این بویلر دارای پایه و شاسی کامل بوده ولیکن ساخت فونداسیون بتنی پیشنهاد می گردد
  • امکان طراحی و ساخت با دو درب در طرفین برای راحتی بازرسی و تعمیرات اویل هیتر
  • امکان کار و اپراتوری آسان با انواع مشعل تولید شده در سوخت های مایع و گاز
  • کارکرد تمام اتوماتیک با کنترل های درجه ۱ خارجی روی خط سیرکوله و بویلر روغن
  • امکان نصب سیستم مونیترینگ و PLC در اویل هیتر های طرح افقی

طرح افقی این بویلر یا هیتر روغن بسیار رایج تر از طرح عمودی می باشد و از امتیازات ویژه این طرح، سهولت استفاده و اپراتوری و همچنین انجام تعمیرات و بازرسی راحت بر روی دیگ روغن داغ طرح افقی و از طرف دیگر کارکرد راحت تر انواع مشعل و امکان باز و بست آسان درب بویلر را می توان ذکر کرد.

طراحی و تولید دیگ روغنداغ افقی به صورت سه پاس کامل حرارتی می باشد.

مزایای دیگ روغن داغ افقی نسبت به عمودی:

  • اپراتوری آسان
  • برای بازرسی و سرویس مناسب و ساده تر است.
  • عدم ایجاد خرابی و سوختگی مشعل
  • بالاتر بودن راندمان نسبت به بویلر روغن داغ عمودی
  • طراحی دیگ روغنداغ افقی از طراحی تایید شده د کشور آلمان الگو گرفته شده است.

 کوئل حرارتی دیگ روغن داغ www.Mboiler.com.jpg

امیدواریم تا اینجا اطلاعاتی در خصوص مشخصات فنی بویلر روغن داغ به دست آورده باشید و حالا نوبت آن رسیده است در رابطه با افزایش کارایی در دیگ روغن داغ صحبت کنیم.

برای افزایش راندمان در بویلر روغنداغ در ابتدا بایستی طراحی مناسب در ساخت دیگ روغن داغ اعمال شود و سپس می توان از برخی از تجهیزات جانبی مانند اکونومایزر استفاده کرد.

به طور کلی می توان گفت انتخاب بویلر مناسب بستگی به نیاز شما در صنعت دارد.

به طور مثال اگر دمای مورد نیاز شما از ۱۵۰ درجه سانتیگراد بالاتر باشد بایستی از دیگ روغن داغ استفاده نمایید زیرا هزینه پیاده سازی دیگ بخار یا دیگ آب گرم با چنین دمای خروجی بالاست و همچنین امنیت بویلر کاهش پیدا می کند.

امروزه کاربرد دیگ روغن داغ در صنایع مختلف برای گرمایش غیر مستقیم در دماهای بالا (۱۵۰ الی ۳۵۰ درجه سانتی گراد) و در فشار اتمسفر بسیار رایج گردیده است

لذا افزایش تقاضا برای استفاده از این سیستم گرمایش بسیار مفید، سبب افزایش تولید کنندگان این محصول (بویلر روغن داغ) گردیده است.

دیگ روغن داغ ظرفیت حرارتی ۲.۵ میلیون کیلو کالری نصب شده در کشور قزاقستان

ولیکن با توجه به اینکه این بویلر یا دیگ از ساختار ساده ای متشکل از دو کوئل لوله ای تشکیل شده است ولی دارای پیچیده گی های فنی-ایمنی بسیاری می باشد که باید مورد توجه قرار گیرند و گرنه باعث ایجاد آتش سوزی شدید و وارد آمدن خسارت های مالی – جانی خواهد شد.

دیگ یا هیتر روغن داغ به عنوان یکی از مهم ترین مبدل های حرارتی از نوع بویلرها بوده که برای ایجاد تبادل حرارت بین سیال روغن از یک طرف و گازهای بسیار داغ داخل کوره خود از طرف دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

افزایش راندمان در بویلر روغن:

مهم ترین عامل در افزایش راندمان دیگ روغن داغ در مرحله اول طراحی و تولید مناسب بویلر مطابق استانداردهای بین المللی مربوطه می باشد بنابراین این دستگاه انرژی را به شرطی هدر نخواهد داد که از طراحی استاندارد برخوردار باشد.

در طرح استاندارد و بهینه شده سازنده معتبر با محاسبه حداقل و حداکثر سطح حرارتی، تغییرات دمایی روغن ورودی و خروجی، محاسبه فیلم روغن داخل لوله ها، محاسبه تنش حرارتی لوله ها، تهیه دستورالعمل جوشکاری تایید شده (WPS&PQR) برای اتصالات و محاسبات مربوط به افت فشار روغن و فشار معکوس در کوره و سایر الزامات فنی، اقدام به تولید این دستگاه می نماید.

همچنین برای افزایش راندمان دیگ روغن داغ، طراحی به صورت ۲ پاس و ۳ پاس صورت می گیرد.

دیگ روغن داغ سه پاس

بنابراین اولین قدم برای انتخاب بویلر روغن داغ، خرید از تولیدکننده با توانایی طراحی و تولید استاندارد می باشد.

لذا خریداران این دستگاه با توجه به اینکه تولید کنندگان غیر فنی در سطح کشور زیاد می باشند نیاز می باشد در این خصوص دقت بیشتری داشته باشند.

با افتخار اعلام می کنیم دیگ های تولید شده در صنایع دما بخار مشهد دارای گواهینامه ملی استاندارد و تحت نظارت شرکت بازرسی ISQI می باشد.

در مرحله بعد از طراحی و تولید دیگ روغن، راهکارهای دیگر استفاده از سیستم های اکونومایزر (پیش گرمایش) هوای مشعل ها می باشد.

که در بالا بردن راندمان این دستگاه بسیار موثر می باشند لذا برای کسب اطلاعات بیشتر لازم است که با شرکت های تولید کننده معتبر در این خصوص مشورت نمایید.

مشهد بویلر با توجه به همکاری با بازرسان مورد تایید سازمان استاندارد و نیروهای متخصص خود، آماده ارائه مشاوره در این زمینه به صاحبان بویلر روغن داغ می باشد.

اهمیت ایمنی بویلر و دیگ روغنداغ

مبحث ایمنی بویلر و دیگ روغنداغ (روغن داغ) از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد چرا که کوچکترین اشتباه و کوتاهی در این زمینه سبب بروز تلفات مالی و جانی برای کارفرما خواهد شد.

در سیستم سیرکوله روغن داغ در یک دیگ، بویلر یا هیتر روغن، نصب تجهیزات کنترل کننده جریان و از طرفی نیز پیش بینی تخلیه فوری روغن از سیستم بسیار اهمیت دارد.

در موارد بیشمار شاهد این هستیم که خیلی از مشتریان برای تامین بویلر و دیگ روغن داغ به شرکت های ماشین ساز یا برخی شرکت ها یا واحد های کارگاهی غیر فنی مراجعه می نمایند و در نتیجه پس از مدتی با مشکلاتی در خصوص کارکرد دیگ مواجه می شوند.

در مواردی مانند یکی از شرکت های شهر قم، خرید بویلر و دیگ غیر استاندارد و غیر فنی سبب بروز آتش سوزی مهیب و خسارت میلیاردی و از کار افتادن خط تولید گردید.

 

مهم ترین نکات در ایمنی بویلر و دیگ روغنداغ

از مهم ترین نکات در ایمنی دیگ روغن داغ، توانایی شرکت سازنده در ارائه تجهیزات و مدار فرمان مناسب در جهت سیرکوله روغن و از طرف دیگر پیش بینی برخی موارد مهم و موثر مانند سوختگی احتمالی در اثر کک زدگی و رسوبات فیلم روغن در داخل بویلر روغن داغ می باشد.

لذا واحد فنی طراحی در شرکت های بویلر ساز معتبر مانند مشهد بویلر، با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای فنی موجود و همچنین آخرین اصلاحات انجام شده در زمینه عملکرد ایمن خط روغن، اقدام به طراحی می نمایند

در سیستم سیرکوله روغن حرارتی در یک دیگ روغن داغ نصب تجهیزات کنترل کننده جریان و از طرفی نیز پیش بینی تخلیه فوری روغن از سیستم بسیار اهمیت دارد.

در موارد بیشمار شاهد این هستیم که خیلی از مشتریان برای تامین بویلر و دیگ روغن داغ به شرکت های ماشین ساز یا برخی شرکت ها یا واحدهای کارگاهی غیر فنی مراجعه می نمایند و در نتیجه پس از مدتی با مشکلاتی در خصوص کارکرد دیگ دچار می گردند.

از مهم ترین نکات در ایمنی دیگ روغن داغ، توانایی شرکت سازنده در ارائه تجهیزات و مدار فرمان مناسب در جهت سیرکوله روغن و از طرف دیگر پیش بینی برخی موارد مهم و موثر مانند سوختگی احتمالی در اثر کک زدگی و رسوبات فیلم روغن در داخل بویلر روغن داغ می باشد.

راهنمای خرید دیگ روغن داغ

از دیگ روغن داغ به دلیل دمای خروجی بالاتر نسبت به سایر دیگ ها در صنایعی حساس مانند پتروشیمی، شیمیایی و غذایی استفاده می شود. همچنین این دیگ ها به گونه ای طراحی شده اند که دارای امنیت بیشتری نسبت به دیگ بخار و دیگ آب گرم هستند.

در ادامه نکاتی که باید هنگام خرید دیگ روغن داغ به آن توجه شود توضیح داده شده است.

      • ورق های مصرفی آن باید طبق استانداردهای بین المللی باشد
      • باید به سیستم کنترل تجهیز شده باشد تا از احتمال انفجار جلوگیری شود
      • شرکت سازنده آن معتبر باشد
      • بحث ایمنی در ساخت آن رعایت شده باشد
      • ضریب اطمینان بالا در طراحی بدنه و اجزای داخلی

پیشنهاد می شود هنگام خرید با یک کارشناس یا فردی با تجربه مشورت کنید.

چرا برای گرمایش صنعتی سیستم دیگ روغن داغ بهتر از سیستم دیگ بخار است؟

مزیت دیگ روغن داغ نسبت به دیگ بخار شامل موارد متعددی می شود که برخی از آنها به دلیل خاصیت روغن حرارتی و برخی بدلیل ساختار فنی دیگ روغن داغ می باشند.

اما آنچه که بسیاری از مدیران کارخانجات و صنایع و اپراتورهای تاسیسات نمی‌دانند این است که هر چند دیگ‌های بخار رایج‌ ترین تجهیزات گرمایشی است که در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما در برخی موارد دیگ روغن داغ بهترین گزینه است.

یکی از دلایل اصلی انتخاب دیگ روغن داغ در برابر دیگ بخار مربوط به حرارت بالاتر تولید شده توسط دیگ روغن داغ است. در ادامه برخی دلایل برای اینکه انتخاب دیگ روغن داغ بهتر از دیگ بخار است بیان شده است.

۱- سیستم‌های دیگ روغن داغ نیازی به تنظیم فشار داخلی ندارند

۲- روغن داغ سبب خوردگی در تاسیسات و دیگ نمی‌شود.

از دیگر مزایای قابل توجه بویلرهای روغن داغ، عدم خوردگی، عدم رسوبات آهکی و … است که در دیگ های آبگرم یا بخار رایج است و بنابراین هزینه های عملیاتی دیگ بخار را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. همچنین دیگ های روغن داغ نیازی به آب تصفیه شده یا تله بخار ندارند.

۳- دیگ روغن داغ به تنظیم مواد شیمیایی ندارد.

۴- سر و صدای کمتر دیگ روغن داغ به نسبت دیگ بخار

۵- دیگ روغن داغ می‌تواند در دمای بالاتری از دیگ بخار عمل نماید

دیگ روغن داغ، به کاربر قابلیت عملیات در دمای بالا (تا ۶۰۰ فارنهایت با روغن‌های حرارتی آلی (ارگانیک) و ۸۰۰ درجه فارنهایت با مواد مصنوعی خاص) و در فشارهای بسیار کم داده می‌شود.

۶- امکان تنظیم راحت تر درجه حرارت

۷- مایع روغن حرارتی یخ نمی‌زند.

۸- عدم نیاز به دستگاه سختی گیر و دی اریتور در سیستم دیگ روغن داغ

۹- سیستم گرمایش دیگ روغن داغ بر خلاف دیگ بخار به یک اپراتور بویلر آموزش دیده نیاز ندارد.

به دلیل فشار کاری کم و خواص روغن‌های حرارتی، اکثر هیترها بر اساس بخش هشتم ASME معمولاً به اپراتور بویلر دارای مجوز نیاز ندارند.

۱۰- ایمنی دیگ روغن داغ بیشتر از دیگ بخار است.

هیترهای سیال حرارتی ما بدون فشار و آب کار می کنند که این امر از مشکلات معمول مربوط به سیستم های گرمایش بخار مانند نشت، خوردگی، تصفیه آب و غیره جلوگیری می کند.

۱۱- میزان سرمایه‌گذاری برای سیستم دیگ روغن داغ به نسبت سیستم دیگ بخار کمتر می‌باشد.

بویلرهای روغن داغ نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند. کارکرد و نگهداری دیگ روغن حرارتی تقریباً همیشه ارزانتر از دیگ های بخار است. فشار زیاد مورد نیاز برای کارکرد دیگ های بخار آنها را بسیار خطرناک تر از دیگ های روغن داغ می کند.

۱۲- سیستم دیگ روغن داغ کارایی بیشتری دارد

در بویلر های روغن داغ به دلیل یکنواختی دما در تمام مراحل تولید بسیار کارآمد هستند.

۱۳- مصرف سوخت کمتر

یک بویلر روغن داغ از یک مدار بسته با کم ترین اتلاف انرژی تشکیل شده است و حداقل ۹۰ درصد از سوخت در فرآیند گرمایش استفاده می شود. به همین علت ۲۰ درصد مصرف سوخت پایین تری نسبت به دیگ های بخار دارند

دیگ روغن داغ

برای دانلود نمونه نقشه فنی لوله کشی دیگ روغن داغ این مطلب را ببینید. دانلود نقشه های فنی دیگ روغن داغ

انواع طراحی های دیگ روغن داغ

هیچ تفاوتی در عملکرد دیگ افقی و دیگ عمودی روغن داغ وجود ندارد و انتخاب نوع دیگ بستگی به فضا و ارتفاع محل جایگذاری و سهولت نگهداری دارد.

دیگ های روغن داغ، معمولا گرما را از طریق سوخت مایع (HFO)، روغن سبک و/یا گاز (گاز طبیعی، پروپان و غیره) تا‌مین می کنند. دیگ روغن داغ جزء اصلی یک سیستم گرمایش سیال حرارتی است که در آن یک سوخت مایع گرم شده، به گردش در می‌آید تا انرژی مورد نیاز کاربران مختلف انرژی را در یک مدار بسته تامین کند.

ویژگی ها: کارکرد خودکار هیتر و مراقبت غیر مستقیم.

مشخصات فنی

محدوده توان: از ۰.۱ تا ۱۵ مگاوات

حداکثر فشار مجاز (PS): 40 بار

فشار تست (PT): 60 بار

حداکثر فشار سرویس (PMS): 25 بار

دمای سرویس: تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد

دمای طراحی: ۴۰۰ درجه سانتیگراد

دو سیم پیچ، سه دود عبور می کند

محتوای مایعات: سیالات حرارتی. گروه ۱

سیستم نظارت: غیر مستقیم

فاصله کنترل: تا ۲۴ ساعت

طبق دستورالعمل DIN 4754

پمپ سیال حرارتی

مشعل گرم ایران

پنل کنترل

ترانسمیترهای فشار

شیرآلات

اجراهای اختیاری

درجه حرارت تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد

درب های تاشو

ورودی جلوگیری از حریق برای N2 یا بخار

کمک از راه دور

اجراهای “سفارشی”.

مقایسه دیگ های بخار و روغن داغ

برخی از مشاغل بسته به مناطق تولیدی در طول فعالیت خود به دمای سه برابر و بالاتر از نقطه جوش آب نیاز دارند.

استفاده از دیگ های آب موجود در چنین فشارهای بالایی ترجیح داده نمی شود زیرا مستلزم هزینه های بالایی است و برای ایمنی محیط کار خطرناک است.

بنابراین از دیگ های روغن برای به دست آوردن انرژی گرمایی در دمای حداقل سیصد درجه استفاده می شود. به این ترتیب عملیات موثر و ایمن ایجاد می شود.

دیگ های روغن داغ برای بدست آوردن فشار بالا در دماهای بالا که سیالاتی مانند آب جوش و بخار نمی توانند به آن دسترسی پیدا کنند بسیار مناسب تر هستند.

در این دیگ ها از دیگ های حرارتی استفاده می شود. این روغن ها حتی در دماهای بسیار بالا نیز خواص فیزیکی و شیمیایی خود را از دست نمی دهند.

علاوه بر این دیگ های روغن داغ نسبت به سیستم های بخار آب که باعث کاهش راندمان مانند پیوندهای آهکی و خوردگی می شود و اغلب مشکلاتی را مانند سیستم های بخار آب ایجاد می کند مقرون به صرفه تر هستند.

با این حال، در صورت استفاده بیش از حد، ضایعات با روغن حرارتی مخلوط شده و ظرفیت انتقال حرارت و ظرفیت انتقال حرارت روغن شروع به کاهش می کند.

علاوه بر این، زباله های مخلوط با روغن برای نصب مضر است. هوا نباید با روغن حرارتی مخلوط شود.

هنگامی که دمای روغن در تماس با هوا در زمانی که دما از ۶۰ بالاتر می رود، شروع به اکسیداسیون می کند، ویسکوزیته روغن افزایش می یابد و ویسکوزیته کاهش می یابد.

از طرفی به طور کلی تمامی دیگ های بخار با فشار در معرض خطر هستند. دیگ های روغن داغ و تاسیسات باید حداقل سالی یک بار توسط مهندسان مکانیک، تکنسین های ماشین آلات یا تکنسین های عالی بررسی و بازرسی شوند.

این یک الزام قانونی است که توسط آیین نامه ایمنی و بهداشت در استفاده از تجهیزات کار تعیین شده است.

شرکت ما بازرسی های دوره ای و بازرسی های دیگ های بخار نفتی را در محدوده کنترل های منظم از مخازن تحت فشار با استانداردهای منتشر شده توسط سازمان های داخلی و خارجی انجام می دهد

فروش روغن حرارتی (روغن داغ) صنعتی

بخار یا روغن داغ: کدام یک ایمن تر است؟

برخی از خطرات برای هر دو مشترک است

هم بخار و هم روغن داغ باید قبل از استفاده گرم شوند. هر نوع سیستم را می توان برای استفاده از هر یک از سه منبع گرما طراحی کرد: آتش مستقیم، گرمای الکتریکی و گرمای اتلاف بازیابی شده از سیستم های اگزوز.

منابع حرارتی خطرات خاص خود را دارند و این خطرات یکسان است، چه برای گرم کردن آب برای تولید بخار و چه برای گرم کردن روغن استفاده شود.

برخی از خطرات متفاوت هستند

تفاوت در خطرات در سیالی است که گرما را به فرآیند منتقل می کند. بخار مانند آب در تمام اشکال آن غیر قابل احتراق است.

اگر یک سیستم بخار درگیر آتش سوزی شود، دلیل آن سوخت مورد استفاده در دیگ بخار است، نه به دلیل بخاری که در سراسر تاسیسات لوله در گردش است.

از طرف دیگر روغن انتقال حرارت قابل احتراق است. در واقع در دماهایی که از آن استفاده می شود به شدت قابل اشتعال است.

بنابراین، نه تنها در برابر آتش‌سوزی‌هایی که سیستم‌های بخار آسیب‌پذیر هستند، آسیب‌پذیر است، بلکه در برابر آتش‌سوزی در هر مکانی از سیستم که ممکن است روغن نشت کند، آسیب‌پذیر است.

بخار بدون خطر اساسی خود نیست.

برای دستیابی به دماهای بالا، بخار باید در فشار بسیار بالاتر از فشار اتمسفر باشد. دیگ های بخار به دلیل داغ بودن منفجر نمی شوند. آنها منفجر می شوند زیرا نمی توانند فشاری را که تحت آن قرار می گیرند مهار کنند.

سیستم های روغن داغ برای رسیدن به دمای بالا نیازی به فشار ندارند. آنها در فشارهای بسیار کم کار می کنند که بیشتر آنها فقط فشار لازم برای گردش روغن داغ در سیستم است.

یک سیستم روغن داغ معمولی می تواند به دمای نزدیک به ۶۰۰ درجه فارنهایت تنها با چند psig (پوند بر اینچ مربع) برسد. یک سیستم بخار تنها در فشارهای نزدیک به ۱۳۰۰ psig می تواند به آن دماها دست یابد.

استفاده ایمن از روغن داغ

سازندگان سیستم های روغن داغ اصرار می کنند که روغن داغ ایمن تر از سیستم های بخار است.

ممکن است حق با آنها باشد، اما تنها در صورتی که سیستم های آنها به طور ایمن طراحی، نصب، راه اندازی و نگهداری شود. در اینجا چند پیشنهاد برای عملکرد ایمن سیستم های روغن داغ آورده شده است:

برخلاف بخار، روغن داغ در هر جایی که نشت کند، خطر آتش سوزی ایجاد می کند.

این نشان می دهد که لوله ها، تا حد امکان، باید تماماً جوشکاری شده باشند، با کمترین اتصالات قابل جداسازی. همچنین، برخلاف بخار، روغن داغ یک آلاینده است، بنابراین باز شدن محفظه نه تنها یک مشکل ایمنی، بلکه یک مسئله زیست محیطی ایجاد می کند.

آموزش دیگ روغن داغ:

در دیگ های روغن داغ باید حرارت به صورت یکنواخت به روغن حرارتی که در کویل های حرارتی مارپیچ در حال حرکت و سیرکولاسیون می باشد انتقال یابد.

هرگونه حرارت غیرکنواخت و بیش از اندازه یا توقف حرکت روغن در مسیر کویل حرارتی موجب افزایش دمای روغن شده و در صورتی که دمای روغن به بیش از حداکثر دمای کاری مجاز آن افزایش یابد به سرعت باعث اکسیداسیون روغن و تشکیل لجن یا کک در سیستم و اسیدی شدن روغن می شود که در عمل در فاصله زمانی کوتاهی سیستم را از کار خواهد انداخت.

لازم به ذکر است با توجه به دمای کاربالا در بویلر های روغن داغ رعایت اصول ایمنی در طراحی و ساخت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و هرگونه بی توجهی به پیچیدگی های فنی و اصول ایمنی آن می تواند موجب ایجاد صدمات جانی و خسارات های مالی فراوانی گردد .

ظرفیت دیگ روغن داغ:

بویلر روغن داغ بر اساس ظرفیت به صورت تک کویل، دو کویل یا سه کویل تولید می گردد و هر کویل از یک، دو یا سه نخ لوله در کنار هم تشکیل شده است. ( معمولا از دو کویل حرارتی و هر کویل از یک یا دو نخ لوله تشکیل شده است).

کلیه ورق های مصرفی درساخت شل، محفظه احتراق و درام در ساخت دیگ های روغن داغ باید از نوع DIN17155-17MN4 باشد این نوع ورق آتشخوار مخصوص ساخت بویلر روغن داغ بوده و از استحکام کششی بالایی بر خوردار است.

 

ایمنی در محیط کار از اولویت های اولیه و غیر قابل انکار می باشد که در کلیه زمینه ها باید به آن توجه نمود. در بویلر های روغن داغ به دلیل دمای بالای روغن بحث ایمنی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هرگونه بی توجهی می تواند موجب آتش سوزی های شدید و ایجاد صدمات جانی و خسارات های مالی فراوانی گردد.

یک دیگ روغن داغ (هیتر روغنداغ) باید مجهز به سیستم کنترل با تجهیزات با کیفیت و معتبر باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکل از قبیل افزایش دمای روغن بیش از حد مجاز، عدم چرخش روغن و … به صورت خودکار با قطع مشعل از ادامه کار دیگ جلوگیری نماید.

برای تهیه دیگ روغن داغ می توانید از بخش بازرگانی صنایع دما بخار مشهد در ارتباط باشید.

دیگ روغن داغ قیمت:

با توجه به نوسانات قیمت ها در حال تغییر هستند جهت اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.    ۰۵۱۳۸۴۷۲۵۳۶– ۰۹۳۸۸۰۳۷۴۴۰

مشخصات فنی بویلر روغنداغ تولید شده در صنایع دما بخار مشهد:

دیگ های روغن داغ ارائه شده در مشهد بویلر با استفاده از جدیدترین متد فنی بین المللی طراحی تولید و راه اندازی می گردند.

      • ظرفیت حرارتی متعارف دیگ روغن داغ از ۱۵۰ هزار الی ۲٫۰۰۰٫۰۰۰ کیلو کالری در ساعت می باشند (ظرفیت های بالاتر نیز به صورت سفارش تولید می گردد)
      • درجه حرارت کار دیگ روغن داغ از ۱۵۰ الی ۳۵۰ درجه سانتی گراد قابل دستیابی می باشد (دمای بالای ۳۰۰ درجه فقط با تجهیزات مورد نیاز و لوازم ایمنی دیگر امکان پذیر می باشد ولیکن به دلیل بالا رفتن استهلاک تجهیزات توصیه نمی گردد)
      • طرح دیگ روغن داغ ارائه شده مطابق طرح تایید شده آلمانی می باشد
      • دیگ روغن داغ به نحوی طراحی شده است که به صورت سه پاس حرارتی واقعی باشد

روغن حرارتی جهت سیستم روغن

روغن حرارتی مورد نیاز برای بویلر روغن داغ حتما باید از برندهای معتبر تهیه شود. این نوع روغن ها معمولا از گروه روغن های انتقال حرارت تمام سینتتیک(۳۰۰) تولید می شوند. انواع روغن های پایه مینرال برای تولید روغن حرارتی کاربرد دارند. استاندارد های بین المللی API ،ASTM و DIN در این زمینه باید مدنظر گرفته شوند. تولیدکنندگان معتبر معمولا دارای گواهینامه های استاندارد بین المللی ISO 18001:1999-ISO 14001:2004-ISO9001:2009 می باشند.

دیگ روغن داغ (بویلر روغن داغ) طرح افقی

مشاهده مشخصات کامل روغن حرارتی

روغن حرارتی مخصوص دیگهای روغن داغبرای اطلاعات بیشتر در خصوص مشخصات فنی دیگ روغن داغ و همچنین قیمت دیگ روغن داغ با کارشناسان ما در صنایع دما بخار مشهد تماس حاصل فرمایید:

۰۵۱۳۸۴۷۲۵۳۶ – ۰۹۳۸۸۰۳۷۴۴۰


در ادامه کلیپی کوتاه آموزش دیگ روغن داغ مشاهده می فرمایید.

سوالات متداول بویلر و دیگ روغن داغ:

دیگ روغن داغ جایگزین آب و بخار برای تولید دمای بالا می باشد. بدین صورت که در اکثر سیستم های گرمایشی برای ایجاد گرما از آب و بخار استفاده می کنند.

اما برای افزایش دما به آب و بخار در فشار بالا نیاز است.

بالا بردن فشار باعث کاهش ضریب ایمنی می شود. و ممکن است که خطرات جبران ناپذیر بوجود آید.

به همین دلیل در دما های بالا از دیگ روغن داغ یا بویلر روغن داغ استفاده می شود. مکانیزم عملکرد این نوع دیگ ها بدین صورت است که حرارت را از روغن های مخصوص حرارتی به گاز های داغ حاصل از احتراق مشعل منتقل می کند.

چگالی مناسب و پایداری بسیار زیاد روغن در مقابل اکسیداسیون و تجزیه حرارتی

عدم تشکیل لجن های اسیدی و کک

عمرکاری طولانی روغن

دارای ضریب انتقال حرارت بالا

خاصیت ضدخوردگی مناسب

فشار بخار پایین در دمای عملیاتی

سیالات انتقال حرارت و روغن های حرارتی از نظر ترکیب شیمیایی متفاوت هستند. محصولات مصنوعی شامل ترکیبات استر و دی استر، مایعات پلی گلیکول و آب گلیکول و گریس ها و روغن های مبتنی بر سیلیکون می باشد.

  • به روغن های مخصوصی نیاز دارد که قیمت آن نسبت به آب بالاتر است ( هزینه بیشتر)
  • به دلیل وجود روغن آلودگی و کثیفی محیط کار بیشتر است
  • برای سیرکوله کردن روغن های مخصوص به پمپ احتیاج است.
  • این سیستم در دماهای بسیار بالا کار خواهد کرد در نتیجه احتمال آتش سوزی وجود دارد.
  • در بهره برداری از این سیستم به پرداخت هزینه بالا نیاز است.

دیگ روغن شما می تواند نشتی ایجاد کند، اگر روغن به شعله برسد، نشت روغن می تواند باعث آتش سوزی شود. اگر متوجه نشتی در مخزن روغن خود شدید، بلافاصله با آتش نشانی تماس بگیرید و از مخزن دوری کنید.

نقص در خود دیگ نیز می تواند باعث گرم شدن بیش از حد آن شود. یکی از مقصران اصلی که در اینجا باید از آن آگاه بود پمپ است که روغن را در اطراف سیستم به گردش در می آورد. هر گونه مشکلی که باعث کار نکردن این پمپ شود باعث می شود روغن گرم داخل دیگ بماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *