تفاوت نیروگاه بخار و گازی در تولید بخار

تفاوت نیروگاه بخار و گازی در تولید بخار

در این مقاله به بررسی نحوه عملکرد و بیان تفاوت‌ نیروگاه بخار و گازی می پردازیم.

تفاوت‌ نیروگاه بخار و گازی

تفاوت‌ نیروگاه بخار و گازی در چگونگی تولید بخار است. در هر روشی که برای تولید بخار به کار می‌ رود باید از مقدار زیادی گرما استفاده کرد تا توربین‌ های بخار به کار انداخته شود که این گرمای زیاد باعث کاهش بازدهی نیروگاه بخار می‌شود.

  • نیروگاه بخار

اگر بتوان در یک نیروگاه بخار از تلفات حرارتی زیاد که در کندانسور اتفاق می‌افتد، استفاده صنعتی شود بازدهی حرارتی نیروگاه بخار به مقدار قابل ملاحظه‌ای بالا می‌رود

به همین دلیل در تمام مواردی که علاوه بر انرژی الکتریکی احتیاج به مقدار زیادی انرژی حرارتی باشد از توربین بخار استفاده می‌شود تا بتوان پس از انجام کار الکتریکی از حرارت باقیمانده استفاده حرارتی کرد.

در توربین بخار، بخار خارج شده از آخرین مرحله فعالیت توربین به وسیله لوله‌ هایی برای مصارف صنعتی و حرارتی هدایت می‌شود. از جمله راه‌ های بالا بردن بازدهی و کاهش تلفات در نیروگاه بخار می‌توان به بهتر کردن بازدهی ماشین‌ ها و دستگاه‌ ها به وسیله تغییر دادن ساختمان آن ها و بزرگ کردن قدرت‌ شان اشاره کرد.

این در حالی است که کاهش مصرف داخلی نیروگاه به وسیله به‌ کار انداختن درست ماشین‌ ها و دستگاه‌ ها می‌تواند بر افزایش بهره‌ وری نیروگاه‌ ها موثر باشد. عیب نیروگاه‌ های بخار، تولید گازکربنیک فراوان و اکسیدهای ازت و گوگرد و… است که در جو زمین رها شده و محیط‌ زیست را آلوده می‌ سازد.

بالاترین بازدهی این نیروگاه ??درصد است که با تمامی امکانات موجود امروزی می‌ توان به‌ دست آورد.

  • نیروگاه گازی

نیروگاه گازی بر مبنای سیکل گاز کار می‌کند ضمن آنکه از نخستین و مهم‌ترین مزیت‌های نیروگاه گازی می‌توان به سادگی آن اشاره کرد.

به این ترتیب که تمام تجهیزات روی یک شافت سوار است. از سوی دیگر به‌دلیل تجهیزات اندک آن، هزینه تولید برق حاصل از آن نیز کاهش خواهد یافت. علاوه بر اینکه این نوع نیروگاه‌ ها کوچک بوده و در سکوهای نفتی که نیاز به تولید برق زیادی است باید از نیروگاه گازی استفاده کرد، این نیروگاه‌ ها احتیاج به آب ندارد به این معنا که در سیکل اصلی نیروگاه نیاز به آب نیست. اما در تجهیزات جنبی نظیر خنک کردن هیدروژن به کاررفته برای سرد کردن ژنراتور در سرعت‌ های بالا نیاز به آب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *