بهینه سازی انرژی – چک ليست سيستم سرمايش -140-1

چک لیست سیستم سرمایش:

*بررسی های الکتریکی: ولتاژ و آمپراژ کمپرسور را چک کنید تا خاطر جمع شوید موتور طبق توصیه های کارخانه سازنده آن کار می کند.

*بررسی دماها: دمای هوای ورودی و هوای خروجی و همچنین دماهای آب در مبدل های حرارتی را چک کنید تا خاطر جمع شوید که با بهترین راندمان کار می کنند. دمای آب رفت برای بیشتر سیستم های آب سرد باید بین 4200 f تا 4400 f باشد.

*بررسی فشارها: از یک مالتی متر دیجیتال با یک ضمیمه فشار سنج برای اندازه گیری فشار های ورودی و خروجی مبدل های پوسته و لوله استفاده کنید.

وجود رسوب در مبدل های حرارتی موجب کاهش انتقال حرارت و افزایش مصرف انرژی در کمپرسور می شود. افت فشار در مبدل حرارتی (rp) ممکن است برحسب توصیه کارخانه بین 5psig تا 25psig باشد.

فشارهای مبرد و پمپ را نیز بررسی کنید تا خاطر جمع شوید که تجهیزات سیستم در سطح مورد انتظار کار می کنند.

*بررسی برج خنک کن : برای حصول اطمینان از اینکه سیستم سرمایش با حداکثر راندمان کار می کند. باید برج خنک کن عملکرد صحیحی داشته باشد.

از آنجا که برج خنک کن کارش دفع گرمای آب به فضای خارج است، از یک دما رطوبت سنج برای اندازه گیری دما و رطوبت هوای خارج و آنالیز عملکرد برج خنک کن استفاده کنید. همچنین دمای آب خروجی از برج را نیز که به چیلر ارسال می شود اندازه گیری کنید؛ این دما معمولا 850 f است.

چک لیست سیستم بادزن

تاسیسات

-بررسی های الکتریکی:

ولتاژ و آمپراژ موتور بادزن را اندازه گیری کرده و با آنچه در صفحه مشخصات موتور نوشته مقایسه کنید.

-بررسی دماها:

اقلام زیر را در دستگاه های هواساز بررسی کنید :

  • دمای هوای خارج؛
  • دمای هوای مخلوط؛
  • دمای هوای برگشتی؛
  • دمای هوای رفت؛
  • دمای هوای خروجی پس از عبور از روی کویل؛
  • حسگرهای دمای فضا؛
  • اکونومایزر و دمپرهای مربوطه؛
  • حسگرهای دمای مرطوب یا رطوبت نسبی

اقلام مذکور را با یک دماسنج دستی اندازه گرفته و با آنچه سیستم کنترل نشان می دهد مقایسه کنید تا از دقت آنها خاطر جمع شوید. یکی از کارهای اساسی در برنامه نگهداری سیستم کالیبره کردن حسگرهاست.

-بررسی فشار هوا: برای حصول اطمینان از برقراری جریان هوای لازم، افت فشار هوا در عبور از فیلتر هوا را بررسی کنید، افت فشار هوا بیش از حد نرمال سبب افزایش مصرف انرژی می شود.

همچنین افت فشار هوا در عبور از کویل های گرمایی و سرمایی را نیز اندازه گیری کنید تا از تمیز بودن کویل ها خاطر جمع شوید. دماهای ورودی و خروجی از کویل ها را نیز اندازه بگیرید تا از افزایش یا کاهش دمای جریان هوا در عبور از کویل طبق طرح اطمینان حاصل کنید.

-چک لیست سیستم روشنایی

-بررسی های الکتریکی:

برای اندازه گیری دماهای قسمت های مختلف وسایل روشنایی شامل بالست لامپ ها و فیوزها از ترموگرافی استفاده کنید.

-سطوح نور افشانی:

از یک نور سنج برای اندازه گیری سطح روشنایی استفاده کنید. هر جا ممکن بود شدت روشنایی را تا حد استاندارد پایین بیاورید. مخصوصا در طول فصولی که ساختمان از نور طبیعی آفتاب بیشتر بهره مند است.

-بررسی های عملکردی:

برای ساختمان برحسب میزان اشغال آن توسط افراد در ساعات مختلف، سطوح روشنایی مناسب را برنامه ریزی کنید. با این کار در مصرف برق مخصوصا در ساختمان های اداری به میزان قابل توجهی صرفه جویی می شود.

-چک لیست سیستم اتوماسیون ساختمان

بررسی مصرف انرژی:

از یک وسیله سنجش کیفیت برق برای ارزیابی ولتاژ، آمپراژ وتوان (kwh) مصرفی استفاده کرده و در مدارهای خاص این اقلام را برای مشخص ثبت کرده و الگوی مصرف را در ساعات مختلف طرح ریزی کنید؛

این با توجه به گران تر بودن قیمت برق در ساعات پیک شبکه برق شهر می تواند سبب پایین آمدن قابل توجه هزینه های برق مصرفی شود.

سیستم کنترل:

تمام حسگرها و ترمومترهای سیستم را بررسی و کالیبره کنید. محرک های شیرها و دمپرها را از نظر صحت عملکرد بررسی کنید چون هرگونه اشکالی در محرک ها سبب کارکرد بیشتر و غیر ضروری سیستم گرمایش و سرمایش شده و هزینه های انرژی را بالا می برد.

ولتاژ خروجی محرک ها وسیگنال های جریان را می توان با استفاده از یک مالتی متر چک کرد.

بررسی دماها:

دمای هوای ورودی وخروجی و دمای آب ورودی وخروجی مبدل های حرارتی را بررسی کنید تا از عملکرد آنها با حداکثر راندمان خاطر جمع شوید. مثلا دمای آب رفت چیلر در بیشتر سیستم ها بین 4200 f تا 4400 f است.

بررسی عملکرد:

دمای هوا را در زمان های مختلف ودر وضعیت های اشغال و عدم اشغال ساختمان بررسی کنید تا قسمت هایی که برنامه دمایی آنها در شب یا آخر هفته اشتباه است و انرژی در آنجا به هدر می رود، شناسایی شوند.

بررسی نقاط تنظیم:

دقت نقاط تنظیم کنترل دما، فشار و رطوبت را با ثبت مقادیر آنها در زمان های مختلف بررسی کنید. عدم دقعت کنترل کننده ها باعث اتلاف 1 درصد انرژی به ازاء هر درجه اشتباه خواهد شد.

انواع ديگ هاي(بويلرهاي) بخار مشهد بويلر انواع ديگهاي(بويلرهاي)روغن داغ مشهد بويلر انواع ديگ هاي(بويلرهاي) آبگرم(آبداغ)-ديگ فولادي مشهد بويلر بخارشوي-كارواش-تجهيزات موتورخانه-روغن حرارتي-هيتر هواي گرم فيلترشني-مبدل حرارتي-سختي گير-موگير و صافي-منبع كوئل دار مقالات تخصصي بويلر(ديگ بخار)-نرم افزارهاي تخصصي-استانداردهاي فني

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *