انواع فیلتر-بخش اول – فیلترهای کیسه ای هوا

فیلترهای كیسه ای هوا

یکی از رایج ترین سیستم ها در نیروگاه ها یا صنایع فرآیندی محفظه های بزرگی است که در آنها تعداد زیادی فیلترهای کیسه ای هوا(Bag filters) قرار داده شده است و در برخی از صنایع به آنها محفظه فیلتر کیسه ای(Baghouse) و در سایر موارد فیلترهای پارچه ای اطلاق می شود.

انواع فیلتر

(قسمت دوم)- بخش اول:

فیلترهای کیسه ای هوا لوله ای برای گازها:

این سیستم ها در سر راه گازهای خروجی قرار می گیرند تا از آلودگی ناشی از انتشار ذرات گرد و غبار جلوگیری نمایند. همچنین در برخی موارد برای بازیابی ذرات جامد با ارزش از جریان هوای تخلیه نیز بکار می روند.

در مقایسه با فیلترهای کیسه ای مایعات از نظر حجمی و اندازه، دستگاه های تصفیه گازها عموما بزرگترند و به صورت چند قسمتی ساخته و نصب می شوند، چون باید دبی زیادی را از خود عبور دهند.

برای تصفیه مقادیر کم جریان گازها از فیلترهای تخت و نمدی توضیح داده شده در شماره قبل استفاده شود. رایج ترین نوع فیلتر کیسه ای لوله ای مورد استفاده در تصفیه گازها دارای طول زیادی بوده و شامل غلاف استوانه ای یا کیسه ای می‌باشد که روی یک قفس استوانه‌ای ساخته شده از میله های فلزی نصب می‌شود و حلقه‎های نگهدارنده نیز در فواصل منظم در طول کیسه پیش بینی می‌گردند.

فیلترهای کیسه ای هوا

فیلترهای کیسه ای هوا

کیسه بصورت عمودی و طرف بسته آن در پایین قرار می گیرد و از یک صفحه نگهدارنده که دارای سوراخ متناظر برای تعبیه کیسه است، به حالت تعلیق در می آید. دسترسی به صفحه نگهدارنده بالایی و نحوه محکم کردن آن بگونه ای است که تعویض تک تک فیلترهای آسیب دیده یا گرفته را به راحتی میسر می سازد.

غبار در طرف داخل کیسه (گاز از داخل کیسه به سمت خارج حرکت می نماید) یا خارج کیسه (گاز از طرف خارج کیسه جریان دارد) جمع می شود، حالت دوم در محفظه های فیلتر کیسه ای نوع خودکار رایج تر است.

غبار قالبی روی طرف خارج کیسه را می توان توسط تکانیدن مجموعه فیلتر یا توسط عبور جریان معکوس هوای فشرده تمیز نمود. غبار محبوس شده در سمت داخل را می توان با تکانیدن مجموعه در پایین محفظه فیلتر جمع آوری نمود، اما در نهایت کار محفظه فیلتر کیسه ای باید متوقف شده و فیلترها برای تخلیه باز شوند.

غبار جمع شده روی طرف خارجی کیسه ها پس از تکانیدن سطح کیسه وارد مخزن جمع آوری واقع در قسمت پایینی محفظه فیلتر کیسه ای از یک جریان تمیز کننده لرزشی استفاده می شود (شکل۸)

فیلترهای کیسه ای هوا

فیلترهای کیسه ای هوا

که هر یک از کیسه های آن دارای شیر جداگانه ای بوده که به سیستم هوای فشرده بالای آن متصل شده اند. بنابراین هریک از فیلترهای کیسه ای را می توان بطور کامل تمیز نمود.این کار را می توان بصورت زمانی یا تقسیم بندی محفظه به گروه های کوچک انجام داد.

در این روش کیسه ها را می توان به صورت عاری از غبار نگهداری نمود.بدون آنکه نیازی به متوقف کردن کل محفظه برای منظورهای تمیزکاری باشد.

پارچه کیسه دارای مقاومت کافی است بگونه ای باشد که با مشخصات غبار مطابقت داشته باشد. عوامل اصلی موثر شامل اندازه ذرات، چگالی، تاثیرات سایشی و جذب رطوبت و تمایل به ایجاد توده های متراکم می باشند.

همچنین باید به خاطر داشت که مشخصات الکتریکی ذرات خصوصا اگر ذرات معلق غبار قابلیت انفجاری داشته باشند، از اهمیت زیادی برخوردار است.

در چنین حالتی شانس احتراق یا انفجار خود به خودی با یک جرقه ناشی از بارهای ساکن افزایش می یابد که با استفاده از مواد با خاصیت ضدالکتریسیته ساکن مانند الیاف مصنوعی بافته شده با الیاف فلزی یا کربنی دارای اتصال زمین می توان از این خطر جلوگیری نمود.

فیلترهای کیسه ای را می توان به کمک قابلیت دفع آب رای خنثی کردن تاثیرات حریق مورد استفاده قرار داد. همچنین می توان از پوشش های سطحی خاص برای بهبود عملکر د تصفیه و سهولت جداشدن غبار قالبی استفاده نمود.

در طول مدت زیادی از گذشت ساخت محفظه های فیلتر کیسه ای لوله ای، مصالح کیسه ها پارچه بافته شده از الیاف طبیعی بوده است.

پس از دستیابی به مقاومت کافی برای نمد، در ابتدا نمد به صورت مسطح روی یک آستری قوی قرار داده شده، سپس سوزن بافت می شود. این کار باعث شده بازار ساخت فیلترهای کیسه ای به دلیل مسائل اقتصادی به میزان کافی گسترش یابد.

نمدها دارای ساختمان همگن بهتری بودند و ظرفیت جذب غبار بیشتری را با افت فشارهای کم تامین می نمودند، اما عمل تصفیه عمقی بیشتر آنها تمیزکاری دقیق تری را ایجاب می کرد.

پارچه های بافته نشده مصنوعی مانند نخ تابیده شده و پارچه های ساندویچی SMS یکی از اجزای مهم فیلترهای کیسه ای لوله ای به شمار می روند و معمولا برای افزایش راندمان بصورت چین دار در آورده می شوند.

درجه حرارت بالای گازهای خروجی باعث استفاده از مصالح تفلون و ptfe و همچنین تفایر (ترکیب سوزن بافت شده ۲۵% شیشه و۷۵% الیاف تفلون) برای جنس فیلتر کیسه ای لوله ای گردیده است. مصالح دیگر مقاوم در برابر درجه حرارت شامل الیاف پلی آمید می باشند.

خصوصا آنهایی که در فرایندها یا در مسیر هوای تخلیه کارخانجات سیمان قرار می گیرند. نوع متفاوت دیگر که معمولا در همین درجه حرارت ها و فشارها بکار گرفته می شود، فیلترهای صلب است که در آلمان توسط شخصی بنام هردینگ اختراع شده است.

به جای استفاده از پارچه های انعطاف پذیر، المان به صورت مسطح بوده و شامل دو ورق بلند از پلاستیک متخلخل صلب است که از لبه به یکدیگر متصل می شوند. همچنین ورق ها از طرف بلند به صورت موجی در آمده اند تا راندمان تصفیه را طبق شکل ۹ افزایش دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، مقالت مربوطه را مطالعه فرمایید:

انواع فیلتر-بخش دوم

فیلتر شنی

فیلترهای کیسه ای هوا

فیلترهای کیسه ای هوا

! کپی ممنوع * استفاده از مطالب این سایت فقط با ذکر نام منبع بلامانع می باشد * کپی ممنوع !

 

انواع دیگ های(بویلرهای) بخار مشهد بویلرانواع دیگهای(بویلرهای)روغن داغ مشهد بویلرانواع دیگ های(بویلرهای) آبگرم(آبداغ)-دیگ فولادی مشهد بویلربخارشوی-کارواش-تجهیزات موتورخانه-روغن حرارتی-هیتر هوای گرمفیلترشنی-مبدل حرارتی-سختی گیر-موگیر و صافی-منبع کوئل دارمقاللات تخصصی بویلر(دیگ بخار)-نرم افزارهای تخصصی-استانداردهای فنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *